Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zeliščni njoki s pečenim lososom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zeliščni njoki s pečenim lososom
Sestavine
Št. oseb
File lososa
limona
Zavoj njokov
maslo
Česen
Mešana zelišča
Kapre
Rdeči poper
sol
poper

Opis

Odlično za kosilo ...

Priprava

1. Fileje lososa splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in nastrgamo lupino. Polovici limone iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na tanke rezine.

2. Njoke skuhamo po navodilih v slani vodi, ki smo ji dodali limonin sok.

3. V ponvi segrejemo žlico masla. Ribje fileje solimo, popramo in na vročem maslu hrustljavo popečemo. Zraven pečemo tudi rezine limone.

4. Česen olupimo in narežemo na rezine. Šopek zelišč osmukamo in sesekljamo. Kapre odcedimo in sesekljamo.

5. Preostalo maslo segrejemo v ponvi in na njem popražimo česen. Dodamo še njoke, da se zapečejo, in kapre. Potresemo z zelišči in začinimo s soljo in rdečim poprom.

6. Lososa postrežemo z njoki in paradižnikovo solato.