Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zvitki jajčevcev z mesnim nadevom

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zvitki jajčevcev z mesnim nadevom
Sestavine
Št. oseb
večja jajčevca
mlete govedine
velika čebula
korenček
stebla belušne zelene
paradižnikove kaše
olja
olivnega olja
soli
popra
posušenega origana
sveže bazilike
nastrganega parmezana

Opis

Paradižnik, paprike, jajčevci in bučke so tiste vrste zelenjava, ki jo lahko pripravimo kot hladno ali toplo predjed, kuhamo v juhah, enolončnicah in prikuhah ali uporabimo za pripravo okusnih in bogatih samostojnih jedi v družbi z mesom. Res lahko rečemo, da je poletna zelenjava odlična za vse vrste jedi razen posladka.

Priprava

Jajčevce vzdolžno narežemo na 18 tankih rezin, preostanek zrežemo na kockice. Rezine jajčevca namažemo z oljem in spečemo na žaru ali v ponvi. Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo.

V posodi segrejemo 3 žlice olivnega olja, dodamo čebulo, korenček in zeleno ter na hitro malo popražimo. Nato dodamo meso, naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Solimo in popramo, dodamo origano in nekaj žlic paradižnikove kaše, prilijemo nekaj žlic vrele vode in pokrito dušimo 20 minut, da se meso zmehča in tekočina povre.

V visoki ponvi na 2 žlicah olivnega olja prepražimo kockice jajčevca, solimo in popramo. Nato prilijemo paradižnikovo kašo, dodamo vejico bazilike in prevremo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na vsako popečeno rezino jajčevca damo zvrhano žlico nadeva in zvijemo. Zvitke zložimo v keramičen, porcelanast ali steklen pekač in jih prelijemo s paradižnikovo omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Ko so zvitki pečeni, jih potresemo s parmezanom in postrežemo.