Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zvitki z mesnim nadevom

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zvitki z mesnim nadevom
Sestavine
Št. oseb
velika jajčevca
moke
olja
mlete govedine
manjša čebula
korenček
olivnega olja
paradižnikovega koncentrata
posušene bazilike
soli
popra
jajce
drobtin
svežega ali 1 pločevinka olupljenega paradižnika
začimbnega posipa

Opis

jajčeveci, mleta govedina, paradižnik

Priprava

Jajčevce narežemo, nasolimo in ocvremo, kakor je opisano v receptu za ocvrte rezine jajčevcev. Čebulo sesekljamo, korenček naribamo. Olupljen paradižnik sesekljamo ali zmiksamo.

V posodi na 2 žlicah olja prepražimo čebulo, dodamo meso in korenček ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Dodamo paradižnikov koncentrat in baziliko, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in na zmernem ognju pokrito dušimo 15 minut. Nato odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.

Pekač namažemo z 1 žlico olivnega olja, vanj damo zmiksan paradižnik, posujemo z začimbnim posipom in premešamo. Mesni omaki primešamo stepeno jajce in drobtine. Na vsako rezino jajčevca damo 1 žlico nadeva, zvijemo in spnemo z zobotrebcem. Zvitke zložimov pekač, ga postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 20 minut.

#obraziavenija
obraziavenija