milano, ulični prodajalec
Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Kronika
 

Marko Potrč zaradi hčerke na urgenci

2. 4. 2018; 05.00
Avtor: Nejc Simšič, Zvezde
potrč 12

foto: Revija Zvezde

Kaskaderski podvigi Marka Potrča, ki je pred nesrečo rešil hčerko in pristal na urgenci.

Da je Marko Potrč zagrizeni športnik, ki se ne ustraši nobenega, še tako zahtevnega športnega izziva, vedo vsi. Energičen televizijec, ki rad smuča, teče, kolesari, plava, se potaplja in poti v telovadnici, pa je pred kratkim ugotovil, da mu gredo dobro od rok tudi kaskaderski podvigi, pa čeprav še tako boleči.

Na snemanju terenskega prispevka za prvo oddajo The Biggest Loser Slovenija je na kratko sodelovala vsa družina Marka Potrča – Lili s sinom Tilnom in hčerko Injo. Med snemanjem se je štiriletna Inja v igri pognala po ulici navzdol, vestni očka Marko pa je stekel za njo. »Ne vem, kako, a nekako sva se zapletla in poletela v zrak. Edina misel, ki mi je šla takrat čez glavo, je bila, da Inja ne sme pasti na tla, ker bo z glavo in obrazom udarila v tlakovana tla,« se spominja Marko, ki je v tistih nekaj pičlih stotinkah hčerko Injo med padcem dvignil v zrak in se čisto po kaskadersko vrgel na tla. »Injo sem rešil, ostala je nepoškodovana, sam sem si sicer raztrgal roko in koleno, a je bilo vredno! Če tega ne bi storil, nočem niti vedeti, kaj bi se zgodilo z Injo, saj bi padla naravnost na obraz. Za otroke sem pripravljen narediti vse,« nam zdaj, ko je vse za njim in se je nezgoda srečno končala, v smehu pripoveduje Marko.

Družinsko veselje bi se kmalu končalo tragično. foto: Revija Zvezde

Takoj na šivanje

Čeprav se kavbojke za čuda niso strgale, pa se je na Markovem kolenu skrivala odprta rana, zaradi katere je moral na šivanje. Tudi to samo po sebi ne bi bilo nič tragičnega, saj je Marko vajen dosti hujših športnih poškodb – med drugim ima zaradi športnih poškodb v obeh ramenih vijake –, vendar se je to zgodilo ob najbolj neprimernem času. Kljub globoki rani je za dve uri še stisnil zobe in posnel predvidene kadre do konca, nato pa se je odpravil na urgenco. Dva dni pozneje pa je s sveže zašitim kolenom že smučal po doskočni strmini skakalnice v Planici. Tudi to za potrebe shujševalnega šova, seveda.

Marko se je po kaskadersko vrgel na tla in v zadnjem trenutku rešil hčerko Injo, ki bi sicer padla naravnost na obraz. foto: Revija Zvezde

Tako je bilo namreč predvideno in Marko ni želel izpustiti tega zaradi nekaj šivov. Sveže zašito koleno in smučarski položaj pa nista ravno pojem udobja, a je za dobro oddajo Marko pripravljen stisniti zobe. »Bolelo je, ampak pravi športnik včasih v tem celo uživa. Sicer sem zato na smučkah stal malce manj trdno kot sicer, a tekmovalcem želim pokazati športni duh in močno voljo. Da ne odnehaš, ko te malo boli, temveč stisneš zobe in greš naprej! Ne želim biti le voditelj oddaje, želim biti tudi njihov prijatelj in motivator. Želim jim biti za zgled. Tudi moji ljubiteljski športni dosežki niso prišli sami od sebe. Tudi jaz sem se moral odrekati, trdo trenirati, pa še vedno nisem bil vsakič zadovoljen z rezultati,« prizna pogumni voditelj, ki se že veseli nove sezone šova, kjer se bo kot športnik znal vživeti v občutke tekmovalcev ter jih bo iskreno spodbujal in motiviral.

Na kolenu se je skrivala globoka rana, zaradi katere je moral Marko poiskati zdravniško pomoč. foto: Revija Zvezde

Več v spodnji galeriji.

Voditelj Marko Potrč se je izkazal kot hraber in skrben oče, saj je tvegal poškodbo, da je rešil hčerko Injo.

Voditelj Marko Potrč se je izkazal kot hraber in skrben oče, saj je tvegal poškodbo, da je rešil hčerko Injo. foto: Revija Zvezde

foto: Revija Zvezde

foto: Revija Zvezde

foto: Revija Zvezde

foto: Revija Zvezde

prejšnji članek
Kaj se dogaja z znano slovensko oblikovalko?
Svet slavnih
Kaj se dogaja z znano slovensko oblikovalko?
naslednji članek
Shujševalna skrivnost zmešančkov
Moda&Lepota
Shujševalna skrivnost zmešančkov
Izbrano za vas