stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Retrogradni Merkur: ti ljudje so najbolj na udaru

27. 8. 2023; 01.30
Avtor: Nal Husič, www.carovnik-nal.si
merkur

Tokratna retrogradnost Merkurja poteka v znamenju analitične device foto: AdobeStock

Sredi tedna je Merkur prešel v retrogradno fazo, v kateri bo do 15. septembra, in že poskrbel za mešanico občutkov, nemir v odnosih, nagajal v prometu, tehnologiji ter komunikaciji.

Merkur je trenutno v devici in s postavitvijo drugih planetov prinaša veliko zanimivega. Na udaru bodo predvsem tisti, ki imajo analitično usmerjen um, ki prekomerno razmišljajo, premlevajo in analizirajo prav vsako malenkost. Skladno s tem, se lahko pojavi tudi velika kritičnost, a ta naj bo zdrava. Predvsem na način, da svoj um usmerimo v »kritično« razmišljanje in iskanje rešitev. Da z danimi informacijami ocenimo vsako podrobnost in nato ustrezno ukrepamo. Za analitike je to klic, da prisluhnejo intuiciji. Tako bodo našli ravnovesje v iskanju dobrih, uspešnih potez. 

Obdobje, ki ga zaznamuje retrogradni Merkur, ni past, ki bi nam bila kamen spotike. Je le čas, da se umirimo, poglobimo vase in usmerimo energijo v stvari, zadeve, okoliščine, situacije, odnose, ki potrebujejo našo pozornost. Zato je dobro, da te energije izkoristimo sebi v prid ter naredimo najbolje, kar lahko. In kako bo tokrat Merkur vplival na nas?

Hladnost

Ta se pojavi, ko se zapremo vase in se začnemo odmikati od življenja okoli nas. Vendar je življenje zelo dragoceno in dana nam je možnost, da zase naredimo največ, da rastemo ter se kot duše razvijamo. Device delujejo dokaj hladne in težko se odprejo. V resnici so zelo ljubeče, nežne, le da tega ne pokažejo. Dobro bi bilo, da v tem obdobju, ki bo trajalo do sredine septembra, govorimo o sebi, svojih občutkih, izražamo misli in ničesar ne »skrivamo« samo zase. V komunikaciji dostavljajmo pomembne informacije, saj te lahko pridejo na prava ušesa.

Napetost

Ta se pojavi ravno zaradi zamolčanih in neizraženih besed ali misli. Znano je, da se večini ravno v tem obdobju »sname« in izgubijo nadzor. Morda bi bilo bolje oziroma priporočljivo, da prenehamo biti žrtve ugajanja in kimanja z glavo ter začnemo izražati svoje občutke ali se o njih vsaj z dotičnimi osebami pogovorimo. Preden ti občutki planejo na površje, se najprej mi pogovorimo z njimi. Sliši se smešno, vendar je to ključnega pomena.

Konstruktivni pogovor z lastnimi občutki bo prinesel pomembna spoznanja in naša naloga je, da poiščemo ustrezne rešitve. Zdravljenje oziroma razumevanje lastnih občutkov prinaša olajšanje in posamezniku prinaša lahkotnejše delovanje. Ko se z razumevanjem razbremenimo bolečine preteklosti, se nam povrnejo naš naravni glas, energija in tudi samozavest. V izražanju sebe dovolimo, da spregovori naše čudovito srce. Temu namenimo veliko pozornost.

Hrepenenje

Toliko tega smo si zadali, da bomo naredili in še »moramo«, pa še vedno nič. Mnogim to sproži veliko težo in se posledično začnejo obremenjevati, postanejo strogi, kritični do sebe. Zbudijo se zamere, aktivirata se nervoza ter nezadovoljstvo in takrat začnemo iskati dlako v jajcu. Ne dopustimo si, da nas ustrašijo kazalci ure, ki se hitro vrtijo. Vse, kar smo si želeli ali hoteli, lahko uresničimo.

Le več pozornosti in predanosti je treba pokazati vsemu, kar hočemo zase. In takrat se čudež zgodi. Odvrzimo bič grajanja. Odvrzimo sodniško kladivo, s katerim vihtimo nad seboj in tudi nad drugimi. V zameno si raje podarimo več razumevanja, topline, nežnosti in sočutja. Povežimo se s svojim srcem, objemimo ga in se skupaj podajmo na pot uresničevanja srčnih želja.

Težki občutki

Skozi leta dela z ljudmi sem opazil, kako težko nam je priznati, da imamo težavo ali da potrebujemo pomoč. Naučeni smo bili, da je vse super, dobro in okej. Ko se zazremo v oči, vidimo znano bolečino, nemoč in nemi krik po pomoči. Tudi jaz sem bil tak. Bilo me je sram, nerodno mi je bilo pokazati svojo šibkost. Dokler smo tiho in ne povemo, kaj potrebujemo, nam življenje pomoči ne more dostaviti.

Vsak ima ob sebi vsaj eno osebo, s katero se lahko iskreno pogovori in izrazi svoje najtežje občutke. Ne nosimo jih in ne skrivajmo. Najmočnejši človek je tisti, ki pokaže svoje šibkosti. Težka čustva so energijske blokade in te je treba odpraviti. Ustrezna literatura na to tematiko, delavnice, tečaji, karkoli v iskanju razumevanja težkih občutkov, bo prineslo potrebno pomirjenost s seboj in tudi z življenjem.

Retrogradni Merkur nas ravno s svojo prisotnostjo želi spomniti na vse navedeno. Vse to z namenom, da poiščemo ustrezno ravnovesje v svojih okoliščinah in ne bežimo pred seboj. Pozorni bodimo na svoje delovanje in ne hodimo mimo sebe. Morebitnim napakam se bomo najbolje izognili tako, da delujemo zavestno in preverimo vsako malenkost. Organizacija in disciplina bosta najbolj pripomogli k uspešnemu delovanju.

Objemimo dane energije in naredimo zase najboljše, kar lahko. To pa zato, da bomo lažje in lahkotneje delovali v prihodnje. Namenimo si dovolj časa za razumevanje sebe, svojih občutkov in bodimo si bolj ljubeč prijatelj.

prejšnji članek
10 nasvetov za nakup pravega parfuma
Moda&Lepota
10 nasvetov za nakup pravega parfuma
naslednji članek
Testeninska pita iz jajčevcev, bučk in rikote
Kulinarika
Testeninska pita iz jajčevcev, bučk in rikote