luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

Sistematični načrt: Velika pospravljalna akcija v kuhinji
| Revija Liza Maja

Sistematični načrt: Velika pospravljalna akcija v kuhinji

čiščenje oven, Profimedia

Tako se bo spet vse bleščalo ...

Nadenite si gumijaste rokavice in se lotite velike pospravljalne akcije v kuhinji. S tem načrtom se bodo spet zableščali tudi najmanjši kotički.

Napa

Delo prepustite pomivalnemu stroju. Previdno odstranite kovinski filter in ga položite v stroj. Napo od znotraj umijte z vodo in malce čistilnega sredstva.

Kuhinjski aparati

Namesto testa v posodo vlijte vročo vodo. Nato vsak priključek (za gnetenje, stepa-nje itd.) pustite vrteti 5 minut. Ne pozabite zapreti pokrova!

Foto: profimedia - čiščenje

Predal za pribor

Vse ven in posesajte vse drobtine. Če je vložek možno pomiti v pomivalnem stroju, ga denite v zgornji predal. Drugače ga umijte z mlačno vodo in obrišite s krpico z mikrovlakni ter dobro osušite.

Steklokeramična plošča

Redno jo brišite z vlažno krpo, zažgane dele pa postrgajte s posebnim strgalom. Delce lahko stopite tudi z nekaj kapljicami sredstva za pomivanje posode. Robove očistite z zobotrebcem, ostanke pa podrgnite z odsluženo zobno ščetko.

Pomivalno korito

Za gobico ali krpo je pomivalno korito drugi največji vir klic v kuhinji. Odtok morate redno čistiti - bodisi s posebnim sredstvom ali pa z doma pripravljenim. V odtok stresite štiri žlice pecilnega praška in prilijte pol skodelice kisa. Takoj bo začelo brbotati in se peniti. Ko neha, vse skupaj izplaknite z veliko vode.

Foto: Dreamstime - Zoper trdovratne madeže uporabite sodo bikarbono, ki jo potresene po površini, in kis, ki ga popršite naknadno. Sicer pa je izjemno uporabna tudi mešanica kisa in detergenta.

Mikrovalovna pečica

Trik s kisom prihrani veliko drgnjenja: skodelico, primerno za uporabo v mikrovalovni pečici, napolnite z vodo in kisom in napravo za 3 minute vklopite na najvišjo stopnjo. Para bo odstranila umazanijo, ki jo boste lahko le še obrisali. Potem so na vrsti gumbi oziroma polje za upravljanje. Tam je običajno zelo veliko bacilov. Izklo-pite napravo in te dele navlažite z mešanico alkohola in vode.