Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Okusite pico narejeno po receptu iz leta 1974

23. 6. 2018; 03.00
Avtor: K.M.
testo, pica, pizza

foto: Profimedia

Je to recept za pico, ki zagotavlja nepozaben okus?

Med sprehodom po prelepem slovenskem mestecu Piran smo v želji po okusnem kosilu na uredništvu Njene naleteli na najstarejšo picerijo na Obali in eno izmed starejših picerij v Sloveniji, ki je po naključju do zdaj še nismo opazili. Verjetno zaradi uživanja v razgledu in pitju ljubljanske bele kave v enem izmed številnih lokalov. No, tokrat je zakrulil tudi želodček, ki nas je pripeljal do okusne tradicije, ki sega že vse v leto 1974. 

foto: KKM

Picerija Batana se nahaja ob boku Tartinijevega trga in že vse od leta 1974 ustvarja pice po istem receptu. To pa zagotavljata tudi dve ženski, ki vsa ta leta po občutku zamesita testo in pripravita okusno in tradicionalno osnovo za po vsem svetu priljubljeno jed. Največja posebnost so zagotovo tradicionalni recepti in okusi ter bogato obložene pice, ki zagotovo nasitijo. Težko pa se uprete tudi razgledu, ki je eden izmed boljših na Tartinijevem trgu. 

foto: KKM

Raznolika ponudba bo zadovoljila različne okuse in poskrbela, da se bo odkrivanje Pirana in slovenske Obale nadaljevalo s polnimi trebuščki. 

prejšnji članek
Tako danes živi Franci Petek!
Svet slavnih
Tako danes živi Franci Petek!
naslednji članek
Na dopustu bodite pozorni na svoje zavarovanje
Zdravje
Na dopustu bodite pozorni na svoje zavarovanje