Screenshot_2021-08-05_16-37-38 Svet24.si

VIDEO: Podivjan bik na nelegalnem rodeu raztrgal ...

mojca-prelesnik Svet24.si

Cela Slovenija čaka NIJZ, oni pa noge namakajo v ...

luka dončić Svet24.si

Luka Dončič: "Nikakor se še nismo predali"

janez-janša, mauritius, božo-dimnik, andrej-marčič, katja-ujčič Reporter.si

Ljerka Bizilj: Zanimivi prijatelji Janeza Janše ...

Sibil Svilan Necenzurirano

Preživel je šest vlad, Janševa ga je odslovila

kondi2 Njena.si

Kondi Pižorn po težkih časih okrepljen in ...

marko vozelj 1 Njena.si

Kakšno operacijo je imel Marko Vozelj?

V posteljo nikoli naličeni!
| Branka Grbin/Bodi zdrava

V posteljo nikoli naličeni!

Profimedia

V posteljo nikoli naličene je pravzaprav edino pravilo, ki ga morate upoštevati.

Če nimate resnejših težav s kožo, je nega lahko precej osnovna, a še vedno redna in temeljita. Kot so nam govorile že mame – v posteljo nikoli naličene, to pa je pravzaprav edino pravilo, ki ga morate upoštevati. Torej: zvečer čiščenje obraza z izbranim čistilnim mlekom in tonikom ter nanos nočne kreme, če vam to ustreza.

Nikar pa ne sledite smernicam in nasvetom, če menite, da vaša koža tega (še) ne potrebuje, in zanjo poskrbite z osnovnimi rituali.

Zjutraj

- Obraz umijte z mlačno vodo, sperite zaspančke in si obraz osvežite z dnevno vlažilno kremo. Še nasmešek sebi v ogledalu!

- Nanos ličil: čez teden je priporočljivo bolj lahko ličenje, brez težkih pudrov. Priporočamo BB-kremo, ki enako dobro prekrije nepravilnosti, če pa je res hudo, si pomagajte s korektorjem. Težek puder raje prihranite za večerne izhode.

Čez dan

- V torbici naj vas skozi vse leto spremlja termalna voda v razpršilu za osvežitev obraza. Pogosto spregledan izdelek, ki pa odlično poskrbi za osvežitev ne samo v poletnih mesecih, je predvsem nujni pripomočke za vse, ki imajo suho kožo. Priporočljivo ga je uporabljati tudi, kadar ste naličeni, saj se večina pudrov na koži posuši, termalna voda pa ličila malce omehča in polepša polt.

Zvečer

- Pred spanjem si z obraza temeljito odstranite ličila in nečistoče. Dandanes ima že veliko tonikov oba učinka: odstranjevanje ličil in čiščenje kože hkrati. Čiščenje naj traja toliko časa, dokler košček vate ni povsem bel.

- Sledi nanos nočne kreme, če vam seveda ustreza. Nekatere znajo uspešno odpraviti pigmentne madeže in lišaje.

- SKORAJ NAJPOMEMBNEJŠE: kakovosten spanec! Elektronske naprave izklopite vsaj pol ure pred spanjem in se povsem umirite. Pozabite na skrbi, berite dobro knjigo in se sprostite. Če je treba, uporabite ušesne čepke, da bo spanec res nemoten. Trudite se za to, da si vsak dan privoščite vsaj sedem ur kakovostnega spanca, ki je ključ do lepe kože.