ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Poskrbite za naravno zaščito pred soncem
| C. R./Fatalna

Poskrbite za naravno zaščito pred soncem

Na nevarnost sončnih žarkov nas vseskozi opozarjajo, in prav zato se želimo čim bolje zaščititi. Sonce je vir življenja, energije in nas naredi bolj vesele, zato je dobro, da se mu ne izognemo, ampak le pametno izpostavljamo in zaščitimo.

Sončni žarki so nevarni predvsem zaradi prostih radikalov, ki se sproščajo v telesu med sončenjem. Prosti radikali povzročajo staranje kože, vnetja in poškodujejo celice. Pred prostimi radikali se lahko učinkovito zaščitimo in borimo s pomočjo antioksidantov.

Pomembni antioksidanti pri obrambi pred prostimi radikali, ki nastajajo med sončenjem:
Koencim Q10
Koencim Q10 sodeluje v procesu nastajanja celične energije in pri varovanju organizma pred prostimi radikali, ki so eden od glavnih povzročiteljev staranja in številnih bolezni. Zelo pomembna je njegova antioksidativna lastnost, s katero varuje naše telo pred radikali. Radikali so nevarne reaktivne snovi, ki nenehno napadajo in poškodujejo genetski material, beljakovine, maščobe in druge pomembne molekule v naših celicah, in so zato eden glavnih vzrokov staranja in številnih bolezni. V telesu jih nastaja največ prav v opisanem procesu pretvarjanja celične energije, vse pomembnejši dodatni vir pa predstavlja tudi onesnaženo življenjsko okolje in izpostavljenost soncu oziroma ultravijoličnim (UV) žarkom. Koencim Q10 je edini telesu lastni antioksidant, topen v maščobi, ki zato predstavlja enega temeljnih obrambnih mehanizmov pred temi nevarnimi snovmi.
Baker
Baker je eden od pomembnejših elementov v sledovih, ki jih potrebuje naše telo, takoj za železom in cinkom. Baker sodeluje v presnovi energije, pomemben pa je tudi za normalno delovanje možganov, sintezo kolagena, presnovo hranil – predvsem železa – in za antioksidativno zaščito tkiv pred prostimi radikali. V telesu je sestavina številnih metaloencimov, ki so vključeni v antioksidativni sistem.


Betakaroten
Pomemben antioksidant in odgovoren za porjavel videz pri sončenju.
Pomembna pri zaščiti kože oziroma obrambnega mehanizma od znotraj navzven sta še likopen in aloe vera.
Betakaroten, likopen, baker, koencim Q10 , aloe vera in korenček bodo vašo kožo obvarovali pred starostnimi spremembami in prispevali k zmanjšanju občutljivosti kože na sonce. Hkrati omenjene sestavine vplivajo na hiter in stalen nastanek melanina, ki pripomore k lepši in dolgotrajnejši zagoreli polti.
Preventivna zaščita pred soncem je predvsem priporočljiva za osebe z občutljivo kožo, kožo, ki je nagnjena k alergijam in občutljivosti na sonce. S predhodno zaščito kože od znotraj z omenjenimi naravnimi sestavinami bomo okrepili obrambni mehanizem in s tem preprečili neprijetne reakcije kože, kot so: opekline, rdečice, izpuščaji, ekcemi, srbečice in staranje kože.