mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kaj ima osebna higiena z lepoto? Več, kot si mislite!

11. 2. 2016; 12.07
Avtor: T.P.
tuširanje, prha, umivanje, kopanje

foto: Profimedia

Ženske včasih rade odlašajo z umivanjem las in si zaradi časovne stiske raje omislijo suho pranje las, ali pa si naredijo čop oziroma figo. Žal to še ni vse.

foto: Profimedia

Ko se utrujene vračajo iz službe ali kakšne druge družbe, se jim dostikrat ne da niti stuširati, kaj šele odstraniti ličil z obraza. Strokovnjaki pojasnjujejo, kaj se zgodi, če ne skrbite redno za osebno higieno.

»Posebej dobro je, če se zjutraj tuširate s hladno vodo, ki je izvrstna za fizično (imuniteta in prekrvavitev) in energetsko telo (čisti auro). Tudi za obraz je najbolje, da ga zjutraj umijete samo s hladno vodo."

Adriana Martino, dr. estetske in laserske kirurgije

Pomen vsakodnevnega prhanja

»Če po treningu ali kakšni drugi dejavnosti ostanete v preznojenih oblačilih, lahko pride do resnih težav s kožo, kot so modrice in odrgnine. Zdaj veste, od kod pojavi na koži, za katere se ne morete spomniti, kdaj ste jih dobili,« pojasnjuje doktorica Holly Phillips in dodaja, da to lahko pripelje do razvoja glivičnih ter bakterijskih infekcij. Če nikakor ne najdete časa za tuširanje, se obvezno vsaj preoblecite. Po neki novejši raziskavi se kar štiri ženske od petih ne tuširajo vsaki dan. Dr. Phillipsova poudarja, da se moramo prhati prav vsak dan, najbolje zjutraj, ko vstanemo, in seveda vsakič, ko se močno preznojimo. Z energetske perspektive je jutranja prha še posebej pomembna, saj telo čez noč izloča najrazličnejše substance, vonje, toksine in podobno. Z jutranjim tušem osvežimo tako fizično kot subtilno telo od tako imenovanega telesa sna, ki velja za energetsko nečisto. Za eterično čistočo duhovni spisi svetujejo tuš tudi po opravljeni veliki potrebi, po bivanju v bolnišnici, obisku pokopališča in krajev, kjer je ogromno ljudi, pa zato pride do subtilne kontaminacije. Ni vam treba vedno uporabiti mila in vroče vode, saj to izsušuje kožo, dovolj je mlačna prha. Če imate suho kožo, jo namažite s kakšnim naravnim oljem ali losjonom. Zelo priporočljivo je karitejevo ali kokosovo maslo.

Po tuširanju se namažite s kokosovim oljem. foto: Njena

Kaj je z lasmi?

»Če las ne perete redno, se na njih začne nabirati maščoba in umazanija,« pravi svetovno znani frizer George Rylander in dodaja, da takšni lasje smrdijo in so videti zanemarjeni. Ste vedeli, da odlašanje s pranjem las povzroča njihovo izpadanje in cvetenje konic? Če jih ne umijete več kot 6 dni, si torej delate veliko škodo.

Redno umivanje blagodejno vpliva na zdravje in lepoto. foto: Profimedia

Se vam ne da odstraniti mejkapa?

»Nič narobe, če sem ter tja kdaj zaspite naličeni, a če to redno počnete, boste na koži kaj kmalu začutili zelo škodljive posledice v obliki novih gub ter temnejše, sivkaste barve,« pravi doktorica estetske in laserske kirurgije Adriana Martino. Tudi maskara je nevarna, če spite z njo, saj vam lahko krepko razredči trepalnice.

lasje, pranje, umivanje foto: Profimedia

prejšnji članek
Osvežite dom s svežimi dišavnimi zelišči
Življenjski slog
Osvežite dom s svežimi dišavnimi zelišči
naslednji članek
Ste poskusili že vse, prehlad pa še vedno vztraja?
Zdravje
Ste poskusili že vse, prehlad pa še vedno vztraja?