mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Visoke pete so seksi, a ne tako nedolžne

4. 3. 2016; 06.31
Avtor: T.P.
visoke pete, petke, čevlji, salonarji

V petkah so noge videti daljše, v resnici se pa krajšajo. foto: Profimedia

Vsaka ženska bi morala v nekem trenutku vsaj za nekaj časa nehati nositi visoke petke, ne glede na to, kako zelo jih obožuje.

Vsaj za nekaj časa se jim je dobro odreči. foto: Profimedia

Ko boste prebrali, kaj vse se v zdravstvenem smislu spremeni na bolje, če se odrečete visokim petam, se boste lahko hitro odločili za ta korak in stopili v čevlje z nižjo peto.

»Vsak dan sem nosila visoke pete, dokler mi ni zdravnik povedal, da mi je v stopalu zrasla kost, ki je tam ne bi smelo biti. Takrat sem se od petk morala posloviti.« 
Sarah J. Parker, igralka

Noge se vam podaljšajo

Z visokimi petami so naše noge res videti daljše, a če začnemo nositi čevlje z nizko peto, se naše noge v resnici podaljšajo. Kadar imamo namreč dvignjena stopala, naša peta nima prostora za raztezanje do svoje polne, naravne dolžine. Po nekaj dneh, tednih ali mesecih (odvisno od tega, kako dolgo ste nosili visoke pete, se bodo kite vrnile v normalno dolžino, bolečina v peti se bo umirila, vaša stopala pa se bodo prerodila.

Minili so časi, ko je Sarah Jessica Parker redno nosila visoke pete. foto: Profimedia

Boljši občutek v hrbtu

V visokih petkah je zadnjica videti lepša, vendar pa ta položaj povzroča velik pritisk na spodnji, ledveni del hrbtenice in na mišice, ki držijo ta del.

Pride čas, ko mora vsaka ženska narediti premor od visokih pet.

To lahko privede do poškodbe živca in bolečin. Ko se znebite visokih pet, se hrbtenica vrne v naravni anatomski položaj, kar zmanjša pritisk in bolečino v ledveni del.

Bolečina v kolenih izgine

Kadar nosite visoke pete, se center za ravnotežje premakne bolj naprej, kar povzroči dodaten pritisk na kite in vezi v kolenih. Ko sezujemo čevlje z visokimi petami, kolena začutijo takojšnje olajšanje in prenehajo boleti.

Seksi, a boleče. foto: Profimedia

Izboljša se ravnotežje

Po nekaj letih rednega nošenja visokih pet lahko pride do neravnovesja moči med mišicami okrog gležnja na vseh straneh, kar povzroči nestabilnost gležnjev in poslabšanje ravnotežja celotnega telesa. Ko pa hodite v ravnih čevljih, mišice delujejo balansirano, zato je gleženj bolj stabilen, s tem pa je boljše tudi ravnotežje.

prejšnji članek
8 vhodov: eden vodi do vaše skrite bolečine!
Zdravje
8 vhodov: eden vodi do vaše skrite bolečine!
naslednji članek
Lili razočarana zaradi govoric o njej!
Svet slavnih
Lili razočarana zaradi govoric o njej!