Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 7. junija

JANEZ-STUSEK-pl6 Reporter.si

Naključno razkritje, napačna kuverta in ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Podaljšajte življenje lepotnim izdelkom
| Alenka Birk/revija Bodi zdrava

Podaljšajte življenje lepotnim izdelkom

Profimedia

Predstavljamo 10 načinov, kako jih do popolnosti uporabiti in pustiti čim manjši eko odtis.

HITRA REŠITEV ZA LAK ZA NOHTE

Je vaš najljubši odtenek laka za nohte postal netekoč, v steklenički so trdni delci, težko ga nanašate? Imamo rešitev. Dodajte mu kapljico ali dve nežnega odstranjevalca za nohte in dobro premešajte. Lak za nohte bo spet kot nov.

ČISTI LASJE BREZ VODE

Tisti, ki uporabljajo suh šampon za lase, vedo, da jim v hipu vsrka nepotrebno maščobo, odišavi lase in prihrani nekaj vode. Zaplete se le pri svilenem sijaju in negovanih konicah. Zato so odkrili suh balzam za lase, ki poleg tega, da opravi enako delo kot suh šampon, tudi zmehča povrhnjico in lasem podari sijaj.

OBLIKUJTE MILO

Majhni delci trdega mila lahko preizkušajo vaše potrpljenje, nikakor pa niso za v smeti. Po prhanju z veliko pare vzemite vse majhne delce mila v dlan in jih oblikujte v večje milo. Z lahkoto jih boste še nekajkrat uporabili.

ŠČETKAJTE

Zobne ščetke imajo kratko življenjsko dobo, po nasvetih strokovnjakov naj bi jih zamenjali na tri mesece. Naj se ščetka nato ne upokoji, ampak ji naložite novo delo. Odlična je pri poliranju obnohntne kožice, čiščenju športnih copatov ali kopalnice.

NARAVNI MATERIALI

Plastika je sporna, do zdravja neprijazna, zato kupite posodice iz naravnih materialov, kamor zlijete lepotne produkte. Videti bodo mnogo lepše in hkrati bodo do zdravja prijaznejši. Na trgu so na voljo tekoča mila, ki so tako nežna in vsestranska, da jih lahko uporabite tako za roke, lase in telo kot tudi za posodo in pranje perila.

NOV OKRAS IZ SVEČE

Ne zavrzite posode, v kateri je bila sveča samo zato, ker je sveča izgorela. Čez noč jo shranite v zamrzovalniku. Zjutraj boste z lahkoto odstranili preostali vosek. Operite posodo in jo ponovno uporabite kot dozo za bombažne vatke, ušesne palčke, čopiče za ličenje in podobno.

OBRNITE NA GLAVO

Losjoni, čistilci, šamponi, balzami – vse lahko uporabite do zadnje kaplje tako, da jih obrnete na glavo in težnost bo naredila svoje. Zobno pasto in preostale produkte v podobni embalaži pa lahko dokončate tako, da s škarjami odrežete spodnji del tube in potem s palčko izbezate ven preostalo vsebino.

MANJ JE VEČ

Več produktov, več težav, lahko rečemo, še posebno če gledamo iz vidika okolja. Zmanjšajte svoj eko odtis z uporabo večnamenskih izdelkov. Poiščite kremne produkte, ki jih lahko nanašate na veke, lica ali ustnice. So odlični za nanašanje, prosojni in dolgoobstojni.

ROBČKI

Papirnati robčki so osvežilni, priročni in hkrati malce potratni. Če se le da, uporabite bombažne različice.