lf3awxRQ.jpeg Svet24.si

Te besede je namenila bogati sodnici in nekdanjemu...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

20023X2073 Svet24.si

FOTO: Modna milica: Mariborska tigrica, zakonca ...

puška Svet24.si

Sredi belega dne je streljal nad glavami ...

ženska Dobra karma

Koliko je v resnici težka pot do sebe?

lea sirk Njena.si

Tudi brat Lee Sirk v pevske vode?

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

Kako izbrati pravi odtenek za lička?
| Alenka Birk/revija Bodi zdrava

Kako izbrati pravi odtenek za lička?

Pravo rdečilo polepša polt, vendar nikoli pretirano ne izstopa. Na voljo je mnogo različnih tonov, s katerimi lahko dosežete subtilen sijaj svoje polti ali izstopajoči odtenek na licih. Zgodi se lahko marsikaj – od pretiranega videza iz 80. let (ki ga ne želimo več) do intenzivnih okroglih lutkastih lic (tudi tega ne bi, hvala). Najlepše je, kadar rdečilo posnema naravno rožnato barvo in uravnoteži dramatične oči ali ustnice. Ste se že kdaj počutili 'izprani'? Rdečilo je rešitev za vas.

Prvi korak je izbor odtenka, ki se prilega tonu vaše polti. Imate svetlo, srednjo do zagorelo ali olivno polt? Za vsako kožo se najde rdečilo! 

Kako nanašamo rdečilo? Nasmehnite se in ga s krožnimi gibi nanesite na jabolka ličk. Zabrišite navzven, da ne ostanejo krogi rdečila, a nikoli do lasišča.

SVETLA POLT 

Svetlopolta dekleta so videti čudovita z nežno rožnatim rdečilom. Če imate rožnat podton kože, ostanite pri izbiri rdečila v istem barvnem tonu, najbolje je, kadar izberete odtenek svoje naravne barve. Dajte prednost kremastim rdečilom. Izogibajte se vsega, kar je preveč vijoličasto, in tudi preveč temnih bronzerjev. Raje uporabljajte nežne barvne tone, tudi nežen breskvin odtenek bo dobra izbira za svetel tip.

SREDNJA DO ZAGORELA POLT 

Na vas bo čarobno deloval odtenek v barvi vrtnic in jagod. V poletnih mesecih vam pristajajo tudi oranžni breskvini odtenki. Najpomembnejše pri tej barvi kože je izbor rdečila, ki 'spusti več pigmenta' ali takega s podtonom fuksije, ki se bo izrazil na koži. Ne izbirajte rdečil s prosojnim videzom, tistih v sivih odtenkih ali punčkasto rožnatih.

Rdečilo za lica je dragulj med ličili, saj je s pravo barvo polt videti bolj sijoča, obrazu pa da poseben žar. Najboljša je barva, ki se ujema z naravno barvo rdečice, kadar smo na mrazu ali po telesni vadbi. Za hiter preizkus se 'našeškajte' po licih in pridobljeno barvo uporabite kot vodilo pri izbiri rdečila. 

OLIVNA POLT 

Za olivnopolte obstaja nešteto krasnih odtenkov, ki se odlično dopolnjujejo s tem barvnim tipom. Preizkusite tople, globoke odtenke, kot so oranžni, marelični, vijoličasti, barve slive, bakreni toni ter celo rdečkasto rjavi. Tisti z olivno poltjo se morajo izogibati vseh hladnih tonov rdečil. To velja tudi za končni sijaj (shimmer) – kadar uporabljate rdečilo s sijajem, se držite zlatih, nikoli srebrnih tonov.

KREMNA ALI V PRAHU? 

Rdečila v prahu so najprimernejša za mastno in kombinirano kožo, kremna pa za suho kožo. Rdečila v prahu ostanejo na koži dlje časa in običajno vsebujejo več pigmenta, zato so odlična izbira za zimski čas. Kremna pa so bolj prosojna, ustvarijo naraven videz in se ne usedejo v drobne gubice.