900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zbudite se kot lepotica

18. 4. 2016; 09.30
Avtor: A. J./Bodi zdrava
lepota

Lepota je v očeh opazovalca. foto: Pixabay

Namesto da bi plačevali veliko denarja v kozmetičnem salonu, si učinkovite lepotne postopke privoščite kar doma – med spanjem.

1. Zgladite gubice

Z lepo, gladko kožo se lahko prebudite, ne da bi uporabili nočno kremo ali serum. Enak učinek lahko dosežete s hranilno masko za obraz. Masko namažete na kožo, ki ste jo pred tem navlažili z običajno dnevno kremo, in jo obdržite na obrazu čez noč. Posebno priporočljive so maske, ki vsebujejo hialuronsko kislino.

2. Namesto pedikerja

Suhe in razpokane kože na podplatih se lahko namesto pri pedikerju znebite kar v domači postelji. Pred spanjem na debelo namažite problematične dele z vlažilno kremo in obujte bombažne nogavice. Vlažilno sredstvo bo čez noč prodiralo v kožo in jo naredilo mehkejšo in prožnejšo.

3. Zaščitite lase

Dolgi lasje, še posebno pobarvani, se ponoči pogosto lomijo in zapletajo. Poškodbe lahko preprečimo tako, da uporabimo svilene preobleke za blazine. Po zaslugi gladke površine lasje po takšnem materialu prosto drsijo, zato je škoda, ki jo ponoči povzročamo svojemu naglavnemu okrasu, minimalna. Še manj jutranjih težav z lasmi boste imeli, če boste lase pred spanjem spletli v ohlapno kito.

foto: Pixabay

4. Navlažite ustnice


Za ustnice, ki privlačijo poljube, ne potrebujete obiskov pri kozmetičarki, le pred spanjem jih premažite z mandljevim oljem. Prebudili se boste z mehkimi, gladkimi ustnicami.

5. Zmehčajte obnohtno kožico

Poenostavite mehčanje obnohtne kožice. Pred spanjem nanesite nanjo kokosovo olje. S tem boste poskrbeli, da bo kožica navlažena, poleg tega pa boste tudi utrdili svoje nohte.

6. Pospešite rast trepalnic


Na tržišču je kar nekaj sredstev, ki pospešujejo rast trepalnic, vendar so draga in ne vedno najbolj učinkovita. Pomagate si lahko s sredstvom iz domače lekarne, ricinusovim oljem. Če ga boste nanesli na trepalnice pred spanjem, boste pospešili njihovo rast. Razliko boste opazili po približno osmih tednih.

7. Svilene dlani

Na podoben način kot stopala lahko med spanjem uredite tudi dlani. Naredite piling z rjavim sladkorjem in olivnim oljem. Dobro sperite roke in nanesite na kožo olje z vitaminom E ali vlažilno kremo. Nataknite rokavice. Prebudili se boste z mehkejšimi rokami, koža pa bo videti mlajša.

8. Sijoča koža


Da bo vaša koža že zjutraj zasijala v vsej svoji lepoti, jo najprej namažite z oljem, ki vsebuje vitamin E. Nato nanesite nočno kremo. Učinek lahko dosežete tudi z nežno masažo obraza z olivnim oljem.

9. Uničite mozolje

Mozoljev se lahko čez noč znebite tako, da nanje nanesete malce zobne kreme. Pustite čez noč, zjutraj pa temeljito izperite. Mozolji bodo naslednji dan manj izraziti.

prejšnji članek
Mladostna igralka se ne obremenjuje s svojo starostjo
Svet slavnih
Mladostna igralka se ne obremenjuje s svojo starostjo
naslednji članek
Manekenka je dolga leta iskala srečo, zdaj pa ...
Svet slavnih
Manekenka je dolga leta iskala srečo, zdaj pa ...