klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Presenetljivi načini, kako vas pivo lahko polepša

16. 5. 2016; 10.30
Avtor: Mateja Bevk/Zvezde
beer-1286691_1920

foto: Pixabay

Tudi če ne marate piva, ga kupite pločevinko ali dve – za lepotne namene.

Kajti kvas, ki ga uporabljajo pri varjenju piva, dokazano učinkuje na kožo, najdemo pa ga tudi v številnih organskih kremah (na etiketah je naveden kot adenozin trifosfat). Učinkovit je pri glajenju gub in obnavljanju kože, varuje pa tudi pred prostimi radikali. Pivo preprosto zmešate v domače lepotne pripravke in že se lahko veselite pomlajene in enakomerne polti.

Raziskave kažejo, da so v pivu vitamini skupine B, rudnine (fosfor, magnezij, fluor) in oligoelementi (baker, mangan, železo), zato ga, seveda v zmernih količinah, priporočajo ženskam v meni, slabokrvnim, športnikom, ljudem, izpostavljenim stresu, in vsem z odvečnimi kilogrami.

»Pivo je zelo učinkovito sredstvo za hujšanje in odpravljanje celulita, saj pospešuje odvajanje seča in vode iz telesa, obenem pa pomirja živčni sistem in blaži nespečnost. Gotovo vsi dobro poznate rek 'pivce za živce',« pravi nemški zdravnik dr. E. P. Grimm.
Z njim bi se gotovo strinjalo mnogo zvezdnikov, zlasti hollywoodskih, med katerimi jih je kar nekaj, ki celo varijo svoje pivo. Tako pevec znane glasbene skupine Iron Maiden že nekaj časa vari pivo Trooper 666, ki se lahko pohvali kar s 6,66 odstotka alkohola.

Catherine Zeta Jones si s pivom spira lase

Čeprav je med pivci piva statistično gledano več moških, nikakor ne smemo pozabiti nežnejšega spola. Veliko piva menda popije igralka Catherine Zeta Jones, uporablja pa ga tudi v lepotne namene, predvsem za spiranje las. »Če potopite lase v pivo, jih z njim splaknete ali samo popršite, bodo njegove naravne sestavine vsak las posebej prekrile s hranljivim filmom. Poleg vitamina B pomagajo popravljati poškodovane lase tudi beljakovine v pivu, maltoza in saharoza pa učvrstita lasno povrhnjico, izboljšata njen sijaj in pričeski prineseta bujnost,« opisuje in dodaja, da po takšni terapiji vonj po pivu sicer kar puhti od nje, a zaradi dobrih učinkov pač malo potrpi.

Sicer pa ima pivo še kopico drugih lepotnih prednosti:

Zdravi akne

Usedline v pivu izboljšajo simptome aken, zmanjšajo izločanje loja in ubijajo bakterije, ki povzročajo nastajanje aken. Neaktivni kvas v pivu je znan tudi po tem, da odlično pomaga ohranjati pH-ravnovesja kože.

Sijoča koža

Alkohol sicer na splošno zastruplja telo, toda za pivo je znano, da pravzaprav pomaga odplakovati toksine iz telesa, a samo, če ga pijete v zmernih količinah. Rezultat je sijoča koža. Vitamin B v pivu dodatno pomaga tudi omehčati kožo, če pa ga nanašate na kožo kot tonik, očisti pore, odstranjuje odmrle kožne celice in zaradi pantotenske kisline in vitaminskega kompleksa zgladi kožo.
Pivska maska: zmešajte skodelico piva, avokadovo meso, kanček kisa in jedilno žlico medu. Pasto porazdelite po obrazu in jo pustite učinkovati 15 minut. Sperite in občudujte svojo mehko, nahranjeno in prerojeno kožo.

Zmehča kožo na stopalih

Mnogo zvezdnic je navdušenih nad pivskimi kopelmi za noge. Stopala preprosto namočimo v pivo (najboljše je tisto, ki ni tako predelano in vsebuje več antioksidantov, hranil in proteinov) za 10 do 15 minut. Pivo omehča trdo plast na petah in nahrani preostalo kožo na stopalih.

Kopel

Ne, ne priporočamo vam, da vso zalogo piva iz hladilnika nalijete v kopalno kad. A če kopalni vodi dodate eno pločevinko te mehurčkaste pijače, bo to prava poživljajoča kopel za telo.
Kopanje v pivu je popularno v zdraviliščih v Avstriji, Nemčiji in na Češkem, obljublja pa predvsem lepo kožo, saj odpre pore in razstrupi telo, medtem ko mehurčki sproščajo mišično napetost. Zadostuje že 20 minut namakanja, po katerem se zavijete v mehko odejo in počivate. Cena takšnega razvajanja se vrti okoli 45 evrov.

Afrodiziak

Pa še ta podatek si je dobro zapomniti: pivo je afrodiziak in pripomore k lepoti, ki izvira od znotraj. Če si ga privoščite kozarček zvečer, boste neustavljivi v postelji. Ali kot pravi angleški pregovor: »Pivopivci so boljši ljubimci.«

prejšnji članek
Preprost recept za učinkovito hujšanje!
Zdravje
Preprost recept za učinkovito hujšanje!
naslednji članek
Znebite se jih!
Zdravje
Znebite se jih!