Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Spolnost za lepoto

3. 7. 2016; 02.33
Avtor: U. K.
roka srce
Seks, če odštejemo spolne bolezni, izjemno blagodejno vpliva na telo. V bistvu je celo boljši kot marsikatero zdravilo.

Napeta in svetlejša koža

Med orgazmom in pri nekaterih celo med poljubljanjem možgani sproščajo hormone, ki med drugim zvišuje produkcijo kolagena, ta pa poskrbi, da je koža sveža in čvrsta.

Zmanjšuje gubice in pegice

Koktajli hormonov, ki se sproščajo med spolnim odnosom, serotonin, dopamin, prolaktin, oksitocin in tako naprej, povzročajo občutek blaženosti, veselja in ugodja. Vse to vpliva na nižji nivo stresa, kar posredno zmanjšuje gubice. Poleg tega se sproščajo tudi rastni hormoni, ki vplivajo na regeneracijo celic in popravljajo škodo, ki jo naredi sonce, onesnaženost in tako naprej.

Rdeča lička in nabrekle ustnice

Povečana cirkulacija krvi v telesu je še ena od dobrih lastnosti intimnosti, kar ima učinek na srce in ožilje. Ker kri kroži hitreje, nekoliko nabreknejo ustnice, koža pa dobi posebne vrste sijaj.

Mehkejša koža

Povezano je s prejšnjo točko. Koža se pri hitrejši cirkulaciji hitreje navlaži in posledica je mehkejša koža.

Zdrava koža

Na splošno je spolnost povezana z dobršno mero gibanja in je pravzaprav neke vrste telovadba. Dvigne se telesna temperatura in posledica je znojenje. Z znojenjem izperemo iz telesa, in seveda tudi kože, veliko strupenih snovi, bakterij ... To seveda pomeni bolj zdravo in lepšo kožo.

Zmanjšuje podočnjake

Seveda ne gre za čudežno zdravilo in na podočnjake deluje nekako posredno. Oksitocin in prolaktin sta hormona, ki povzročata globoko relaksacijo in v nekem smislu delujeta kot uspavalo. Predvsem pri moških, zato se zgodi, da težko ostanejo budni po spolnem odnosu. Torej gre za neke vrste naravno uspavalo in posledično globlji spanec, ki seveda blagodejno vpliva na stanje pod našimi očmi.

Lepši lasje in nohti

Seks vpliva na stanje las in nohtov, oboje je namreč sestavljeno iz iste snovi, keratina. Ključ pri tem je znova cirkulacija. S hitrejšo cirkulacijo hranilne snovi hitreje prihajajo do različnih delov telesa in to vključuje nohte ter lase.

prejšnji članek
Zvezda z Instagrama z najlepšimi oblinami
Svet slavnih
Zvezda z Instagrama z najlepšimi oblinami
naslednji članek
Marjetka Vovk povedala vso resnico o Talentih
Resničnostni šovi
Marjetka Vovk povedala vso resnico o Talentih