Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Posvetite se rokam

7. 7. 2016; 07.33
Avtor: S. J.
roka
Rokam ne posvečamo dovolj pozornosti, čeprav so vsakodnevno zelo izpostavljene različnim vplivom okolja.

To je velika napaka. Urejene roke in nohti so naše ogledalo, so v pomoč pri govorjenju, božanju, dotikanju, z njimi delamo in govorimo.

Nega rok

Umivanje rok je neizogibno. Pri tem uporabljajte pH-nevtralna mila, roke umivajte z mlačno vodo in jih na koncu splaknite s hladno vodo, saj to spodbudi prekrvitev. Priporočljivo je, da si roke vsaj enkrat dnevno natrete s kremo. Enkrat na teden jim posvetite več časa in jim privoščite dodatno nego. Masirajte jih z izdatno količino hranljive kreme, ki ji primešate nekaj kapljic mandljevega hranilnega olja. Ko imate opravka s čistili, uporabljajte zaščitne rokavice.

Manikira

K urejenemu videzu rok spadajo tudi urejeni nohti. Tedensko opravite manikiro ali pa naj za to poskrbi strokovnjak. Roke namočite v mlačni vodi, ki ji lahko dodate kapljico hranilnega olja ali limoninega soka. Obnohtno kožico namažite z mehčalcem obnohtne kožice in to po nekaj minutah odstranite s potiskom proti korenu. Nohte pilite le v eno stran in pri tem uporabljajte kakovostno pilico, najbolje stekleno. Oblikujte jih v želeno obliko. Piljenje zaključite z zelo fino pilico, ki noht zgladi in zapre konice. Če so nohti krhki, jih natrite s kremo, ki krepi nohte. K lepim nohtom boste pripomogli tudi s pravilno prehrano, ki vsebuje dovolj vitaminov in mineralov, čeprav morate biti pri tem potrpežljivi, saj se učinek ne pokaže čez noč. Če boste vsak dan zaužili žličko ali dve prosa, se bodo nohti in lasje zagotovo okrepili, če ste bolj neučakani, pa posezite po dopolnilih na bazi kolagena.

Lakiranje

Nohte dobro osušite, nato nanesite podlak. Ko se posuši, nanesite lak želene barve v dveh slojih. Med vsakim nanosom počakajte, da se lak dobro posuši. Uporabljajte kakovostne lake, ki ne vsebujejo formaldehidov in so odporni na krušenje.

Za daljšo obstojnost in ohranjanje izrazitosti barve laka nanesite še nadlak. Lahko uporabite takega, ki hkrati tudi pospeši sušenje laka za nohte.

prejšnji članek
ŠOK: Ločitev na obzorju?
Svet slavnih
ŠOK: Ločitev na obzorju?
naslednji članek
Kako pregnati mačka?!
Zdravje
Kako pregnati mačka?!