favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kokosovo maslo, odlična izbira za suhe lase!

22. 6. 2019; 01.00
Avtor: Lara Jelen/Zarja
Lasje

foto: arhiv

Sodelavke revije Zarje zavihale rokave in kar na sebi preizkusile, ali imajo priljubljeni domači pripravki za lase upravičen sloves in kako v resnici delujejo.

Sama sem se javila za testiranje kokosovega masla, saj imam bolj suhe in nekoliko skodrane lase, oboje pa kar kliče po tej naravni sestavini. Vsaj tako trdijo njegove zadovoljne uporabnice.

foto: arhiv

Drugače od kisa kokosovo maslo (hladno stiskano in nerafinirano) zelo lepo diši, kar je že samo po sebi motivacija za nanos. Nanese se ga nekaj ur ali en večer pred umivanjem las, pri čemer obstajata dve možnosti: lahko ga segrejete nad rahlim ognjem, da se stopi, ali pa maslo, tako kot sem storila sama, segrejete kar med dlanmi, da se utekočini. V tekočem stanju, ko se maslo pretvori v olje, ga nanesemo po vsem lasišču, lase zavijemo v brisačo ali na glavo nadenemo plavalno kapo in pustimo učinkovati vsaj eno uro, še bolje pa kar čez noč.

Izdatneje lahko kokosovo maslo nanesemo na konice las, posebno kadar so te suhe, pri laseh na vrhu glave pa ni treba pretiravati. Pišem iz izkušenj, saj so bili ob prevelikem nanosu kokosovega olja na vrhu lasišča moji lasje po pranju videti sicer sijoči, a nekoliko mastni.

Dodatna težava je bila uporaba naravnega in zelo blagega šampona, ki kokosovega masla ni dodobra izpral iz las. Vajo sem zaradi tega čez nekaj dni ponovila še enkrat in kokosovo maslo nanesla zgolj po delu las, ki se ne dotikajo glave. Lase sem si naslednje jutro našamponirala trikrat in šampon izprala z dovolj toplo, a ne prevročo vodo, balzama nisem potrebovala.

Rezultat? Lasje so bili vidno bolj nahranjeni in sijoči, kodri lepše oblikovani (lase sem si posušila kar na zraku in si jih razčesala samo s prsti) in o siceršnji suhosti mojih las ni bilo sledi. Če so vaši lasje utrujeni in brez življenja, boste gotovo navdušeni nad kokosovim maslom. Ne bi pa ga priporočila tistim, ki imajo mastne lase, saj bi se lahko stanje še poslabšalo.

Upamo, da boste lahko s pomočjo naših izkušenj iz prve roke namesto nešteto neuspešnih tretmajev kar takoj prešli na tisto pravo rešitev za vaše lase.

prejšnji članek
Tako bodo tvoje ustnice videti polnejše
Moda&Lepota
Tako bodo tvoje ustnice videti polnejše
naslednji članek
Woody Harrelson bo promoviral psihedelične droge
Svet slavnih
Woody Harrelson bo promoviral psihedelične droge