Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni rituali: Vsaj enkrat na mesec poskrbite zase!

25. 3. 2018; 02.00
Avtor: Helena Primic/Bodi zdrava
lepota ženska dolgi lasje

foto: Pixabay

Čeprav ima vsaka ženska lasten način negovanja svoje lepote, so nekateri lepotni rituali tako univerzalni, da so primerni za vse ženske, ki redno skrbijo za lepoto svojega telesa.

Rajska kopel

Če (še) niste navdušene nad kopanjem v kadi, je to morda le zato, ker še niste izkusile čisto prave rajske kopeli. Zanjo ni dovolj le nekaj vroče vode in ščepec kopalne soli, temveč si boste morale vzeti čas – tako za pripravo kopeli in pravega vzdušja (na primer svečke in umirjena glasba) kot za tiste svete trenutke, ko imate končno čas zase. Pri pripravi kopeli se prepustite domišljiji in brez zadržkov preizkusite vse tiste recepte in nasvete, ki ste jih prebrale v revijah, na spletu ter so vam jih zaupale prijateljice ali celo babice. Ste že preizkusile Kleopatrino kopel v mleku? Zanjo vam ni treba kupiti petdeset litrov mleka, temveč je dovolj le liter ali dva, ki ga dodate kopeli. Ste se že kdaj namakale v kopeli, polni lističev vrtnice, sivke ali kakšnega drugega zdravilnega zelišča? Če vas motijo koščki rastlin, si lahko skuhate nekaj litrov zeliščnega čaja, ki ga dodate kopeli. Vrtne lističe pa le dodajte kopeli, zagotovo se boste počutile kot kraljice.


Darilo za dušo: Občutek golega telesa v vodi sprošča ne le mišice, temveč pomirja tudi dušo, ki se še zelo dobro spominja časa, ko ste plavali v maternici. Poleg tega vas ta nežen obred samoljubja spodbuja k sprejemanju in občudovanju lastnega telesa ter tako skrbi tudi za vaše zdravo samospoštovanje. Ljudje, ki imajo težave s sprejemanjem lastnega telesa, se namreč ne le težko pogledajo v ogledalo, temveč še težje dotikajo in kopajo.

Poseben dan za nego

Vsaj enkrat na mesec (če vam ne uspe enkrat na štirinajst dni) si privoščite dan (ali vsaj popoldan) domače salonske nege. Dan, ko poskrbite za piling ali glineno oblogo tako obraza kot telesa. Ko svoji koži in lasem privoščite bogato negovalno masko, ki jo lahko pripravite tudi same doma. Dan, ko si pobarvate lase in poskrbite za odstranitev vseh nadležnih dlačic. Morda si tokrat uredite novo in drzno intimno pričesko, o kateri ste le brale v reviji? Seveda ne smete pozabiti tudi na nego nohtov in obvezno lakiranje tako na rokah kot nogah. Kot v pravem salonu si za vsak opravek vzemite dovolj časa in ne hitite ter si pri nanosu krem in olj privoščite tudi samomasažo. To je vaš dan, ki ga brez slabe vesti posvetite negi telesa, ki vam bo vsako minuto trikratno povrnilo – z negovano lepoto, ki vedno sije bolj in lepše kot zanemarjena lepota.


Darilo za dušo: Tako kot se po generalnem čiščenju počutimo bolje v svojem svežem in od umazanije osvobojenem domu, so podobni občutki tudi po temeljiti negi telesa. Svoje telo doživljamo kot lahkotnejše, vitalnejše, z več energije in sijoče lepote. Takšni občutki se seveda odražajo tudi v našem odnosu do življenja in sveta, zato se nikar ne čudite, če boste privlačnejši tako za partnerja kot za sodelavce in sodelavke. Ja, tudi ženske se raje družimo s sijočimi ženskami.

foto: Profimedia

Dan brez ličil

Sodobna urejena ženska naj bi dekorativno kozmetiko uporabljala ne le ob posebnih priložnostih, temveč vsak dan, tudi ob športnih dejavnostih in celo na plaži. Seveda za pohod na Šmarno goro ne bomo uporabile živo rdeče šminke, na pomembnem poslovnem sestanku pa se ne bomo prikazale z močno zadimljenimi očmi, s katerimi smo na zabavi začarale partnerja. Sodobne ženske smo se tako navadile, da iz hiše več ne stopimo nenaličene, pa četudi smo uporabile le maskaro. Nekatere so se na svoj naličen obraz že tako navadile, da se v svoji naravni podobi počutijo manj lepe, preveč blede, neizrazite ali 'zradirane', še posebno svetlolaske. Pa čeprav nam partnerji vztrajno sporočajo, da smo jim najlepše nenaličene oziroma naravne. Če ste se tudi ve ujele v to sodobno past, si enkrat na mesec privoščite dan brez ličil. Če se v službo nikakor ne morete odpraviti nenaličene, se vsaj ob koncu tedna prisilite, da greste v trgovino ali na obisk brez nanosa maskare, pudra in vseh drugih 'obveznih' ženskih kozmetičnih pripomočkov.

Darilo za dušo: Ob dnevu brez ličil se večkrat na dan poglejte v ogledalo in iščite lepe strani svojega naravnega obraza. Saj veste, lep obraz je v resnici nasmejan in srečen obraz. Četudi s pudrom lahko skrijete marsikatero kožno nepravilnost in z maskaro spremenite svoje oči v zapeljivejše, skrbi, žalosti in jeze ne more prikriti prav noben kozmetični izdelek. Zato dan brez ličil sprejmite kot dan brez mask, ko ste končno lahko takšne, kakršne zares ste: naravne, edinstvene in lepe.

prejšnji članek
Bi se morali prhati zjutraj ali zvečer?
Moda&Lepota
Bi se morali prhati zjutraj ali zvečer?
naslednji članek
Velikonočne jedi: od prate do pince
Kulinarika
Velikonočne jedi: od prate do pince