reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako z dvema sestavinama očistiti čopiče?

18. 8. 2023; 01.00
Avtor: M. Ć.
čopiči ličilo make up

foto: Pixabay

Četudi ste še tako obsedeni s čistočo, priznajte: vaši čopiči za ličenje so skoraj zagotovo polni bacilov in potrebni čiščenja. Gremo v akcijo?

Se spomnite, kdaj ste jih nazadnje očistili? Če še vedno razmišljate o tem, potem je od takrat minilo najbrž že kar nekaj časa, tako da je danes pravi čas za to. Naslednji način čiščenja je namreč zelo preprost, hiter in tudi zabaven. Potrebujete le olivno olje in detergent za pranje posode. In pa seveda set umazanih čopičev. 

Kako se lotiti?

Na večji plitvi krožnik zlijte nekaj detergenta za posodo, na sredino pa še olivno olje v razmerju 1 : 1,5 oziroma bodite pozorni, da je detergenta malce več.

Nato čopič postavite navpično na krožnik, tako da se ščetine lepo razprejo v krogu. S čopičem v takšnem položaju krožite po krožniku in opazujte, kako se iz njega 'cedijo' vaša ličila, puder, rdečilo, senčilo … Krožite toliko časa, dokler čopič ne neha puščati umazanije.

Le še sperite

Ko presodite, da ste s čopiča odstranili večino ličil, ga splaknite pod mlačno vodo, a nežno. Ne razprostirajte ščetin, ne gnetite jih med prsti, temveč čeznje le spustite curek vode. Na koncu čopič rahlo ožemite in položite na papirnato brisačko, da se posuši. Najbolje, da čez noč.

Naj postane navada

Na mobilnem telefonu si nastavite opomnik in čopiče čistite redno – vsaj enkrat na štirinajst dni. Priporočamo nedeljo, ki je večinoma že tako ali tako namenjena čiščenju. Zakaj ne bi torej poskrbeli še za svoj set za ličenje?

prejšnji članek
Pravilno shranjevanje živil podaljšuje rok trajanja
Kulinarika
Pravilno shranjevanje živil podaljšuje rok trajanja
naslednji članek
Dobrodelna večerja Ane Roš: Izklicna cena menija znaša 520 eur
Svet slavnih
Dobrodelna večerja Ane Roš: Izklicna cena menija znaša 520 eur
#obraziavenija
obraziavenija