Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Domače maske za sijočo kožo

22. 7. 2017; 05.01
Avtor: Tina Osterman/Bodi zdrava
ženska lepota

foto: Pixabay

Za lepo, mehko in sijočo kožo lahko poskrbite tudi doma, in sicer brez uporabe bogatega nabora različnih lepotnih kozmetičnih izdelkov.

Predstavljamo vam preproste recepte za domače obrazne maske, ki uporabljajo kar sestavine iz kuhinjske omare in lahko izjemno pripomorejo k izboljšanju videza kože. Vsaj enkrat tedensko nanesite domačo masko na obraz in vaša koža bo zagotovo postala bolj čvrsta, mlajša in sijoča.

Domača maska za sijočo kožo iz olivnega olja, medu in sode bikarbone

Sestavine in elementi, ki jih boste potrebovali, so ekstra deviško olivno olje, med, soda bikarbona, čajna žlička in skleda. V skledo zmešajte žličko olivnega olja, nato dodajte polovico čajne žličke medu in žličko sode bikarbone. Sestavine nato dobro premešajte, da nastane tanka plast, če pa jo želite okrepiti, lahko dodate še žličko sode bikarbone. Obraz temeljito sperite in nato zadostno količino maske enakomerno v krožnih gibih nanesite na očiščeno kožo obraza. Masko pustite učinkovati 10–15 minut in jo nato sperite s toplo vodo. Če je vaša koža po tretmaju mastna, jo očistite s tonikom. Masko uporabljajte približno enkrat tedensko, da vzdržujete nežno, lepo in sijočo teksturo kože. Olivno olje in med namreč pomagata ohranjati gladko, prožno in mehko kožo, ublažita kožne nepravilnosti zaradi sončne svetlobe ter varujeta pred prezgodnjim staranjem. Soda bikarbona pa deluje kot učinkovito nežno luščilo za kožo, zmanjšuje rdečico ter pomaga pri zdravljenju mozoljev. Domača maska za sijočo kožo iz olivnega olja, medu in sode bikarbone je primerna za vsak tip kože.

Vlažilna obrazna maska iz kokosovega olja in medu

Ta maska bo osvežila videz vaše kože, ki bo z uporabo maske postala tudi prožnejša. Sestavine, ki jih potrebujete za vlažilno masko za obraz, so dve čajni žlički kokosovega olja, žlička in pol medu, mešanici pa lahko dodate tudi žličko eteričnega olja sivke. Med zmešajte s kokosovim oljem in oljem sivke ter nato mešanico postavite v hladilnik za 5–10 minut. Potem ko se mešanica zgosti in ohladi, jo vzemite iz hladilnika ter jo z žličko s krožnimi gibi nanesite na očiščeni obraz. Pustite jo učinkovati 10–15 minut. Maska je izjemno blagodejna, saj pomaga pri naravni obnovi in presnovi kože, koža z nanosom kokosovega olja postane tudi veliko bolj gladka in sijoča. Kokosovo olje ima tudi negovalni učinek, še posebno za občutljivo kožo, je odlični antiseptik in varovalno deluje proti gubicam.

Domača energijska maska proti staranju, tako imenovana botoks maska

Maska, ki bo v prihodnosti zagotovo postala odlična alternativa različnim kozmetičnim izdelkom, številni so jo poimenovali kar naravni botoks. Sestavine, ki jih boste potrebovali za energijsko masko, ki bo okrepila strukturo vaše kože, so kokosovo olje, jajce, limona, žlička in skleda. V skledi zmešajte jajčni beljak, dokler ne nastane gosta pena. Gosti peni nato primešajte polovico žličke limonovega soka in polovico žličke kokosovega olja. Masko nanesite na očiščen obraz in pustite delovati 10–15 minut. Ko se maska posuši, jo sperite s toplo vodo, ostanke pa odstranite z nežnim robčkom. Energijska maska je odlična tudi za zahtevno kožo, saj pomaga pri obnovi strukture kože in radira gubice.

Poletna maska za obraz za mehko in čvrsto kožo

Poletna maska za obraz vsebuje naravne sestavine, kot so avokado, banana in jajce. V skledi zmečkajte polovico banane, polovico avokada in celo jajce. Sestavine zmešajte skupaj, tako da nastane gladka snov v obliki pireja. Masko nato nanesite na očiščen obraz in jo pustite učinkovati 10–15 minut. Avokado in banana bosta čudežno delovala na vašo kožo! Avokado je bogat z antioksidanti in posledično preprečuje nežne linije in gube, pa tudi prezgodnje, s svetlobo pogojeno staranje. Maska iz banane pa bo vašo kožo pomladila in nahranila. Poletna maska za obraz je primerna za vse tipe kože, zlasti za suho in poškodovano kožo.

Maska z jabolčnim kisom za odpravo kožnih nepravilnosti

Osnovni sestavini te maske sta jabolčni kis in soda bikarbona, v masko pa primešamo še žličko medu in sok polovice limone. V polovico kozarca nalijemo vodo in jo zmešamo z jabolčnim kisom, v posebni skledi pa sodi bikarboni počasi primešamo še mešanico vode in jabolčnega kisa, stisnemo polovico limone in nato dodamo še med. Masko za nekaj časa pustite pri miru, tako da nastane homogena zmes. Nato jo na očiščeni obraz enakomerno nanesite, pustite učinkovati 5–10 minut ter sperite s toplo vodo. Maska z jabolčnim kisom bo odpravila in ublažila kožne nepravilnosti, rdečico in zmanjšala mozolje. Jabolčni kis namreč odstranjuje mrtve celice kože, manjša pore na koži, jo osveži in naredi bolj gladko. Jabolčni kis skrbi tudi za ustrezni pH kože, zato je maska izjemno blagodejna za tiste, ki imajo zelo mastno ali zelo suho kožo.

Z domačo masko za obraz do lepše in enakomernejše polti

Naravne in sveže sestavine delajo tako v prehrani kot v kozmetiki čudeže oziroma opazne spremembe na videzu kože. Sveže sadje in zelenjava lahko kot vir antioksidantov z nanašanjem na kožo na obrazu pripomorejo k mlajšemu videzu, pomagajo pa tudi pri boju proti prostim radikalom in različnim vnetjem. Z redno rutino nanašanja domačih mask na obraz bo vaša koža postala bolj sijoča, mlajša, polt bo enakomernejša. Za mlajši videz lahko torej poskrbite kar doma z uporabo za zdravje blagodejnih živil in njihovih sestavin.

Preberite tudi: Novinarki RTV Slovenija prekipelo: Prosim, prinesite 50 centov. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Dobri in slabi ogljikovi hidrati
Zdravje
Dobri in slabi ogljikovi hidrati
naslednji članek
Skrite pasti samoporjavitvenih krem
Moda&Lepota
Skrite pasti samoporjavitvenih krem