martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

lockdown, milano, karantena, prazna ulica Svet24.si

Pri nas razglasitev epidemije in "policijska ura,"...

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

Bojana Beović Svet24.si

Bojana Beović: Po številu novookuženih v ...

20200110-00983419 Necenzurirano

Poraz Aleša Hojsa in zmaga za odstavljenega šefa...

Damjan Murko 2 Odkrito.si

Šokantno! Žgala sta se v gozdu!

Njena.si

Do lepo oblikovane ritke z brezplačnim treningom ...

Čudovite z granatnim jabolkom
| Revija Maja

Čudovite z granatnim jabolkom

Lupina granatnega jabolka ima namreč posebne lastnosti, ko v črevesju uničuje slabe bakterije., Pinterest

Rubinasta semena vlažijo in očistijo kožo.

Granatno jabolko ima tako rekoč čudežne sposobnosti. Rubinom podobna semena so kot rudnik antioksidantov, vitamina A, C ter nekaterih koristnih mineralov in organskih spojin, ki pomagajo kožo ohranjati mladostno in zdravo. Tako jo pomirjajo in vlažijo med hladnimi meseci, jo nahranijo in istočasno očistijo.

Kaj vse zmore granatno jabolko?
Regeneracija celic: Granatno jabolko varuje in krepi kožne celice na površju in obnavlja celice v globljih plasteh kože ter spodbuja nastajanje keratinocitov (zaščitnih celic na epidermisu).
Proizvodnja kolagena: Kolagen je glavni gradnik naše kože in nepogrešljiv protein, ki kožo ohranja čvrsto in gladko. Sestavine v granatnem jabolku ne samo da zavirajo encime, ki škodujejo kolagenu, ampak tudi podaljšajo življenjsko dobo fibroblastom (celicam, ki proizvajajo kolagen in elastin).


Varuje pred škodo, ki jo povzroča sonce: Granatno jabolko ščiti pred soncem, zlasti zaradi antioksidantov (galične in elagične kisline), ki varujejo pred kožnim rakom, fotostaranjem in omilijo simptome pri sončnih opeklinah.
Pomlajevalni učinek: Močni antioksidanti iz granatnega jabolka popravljajo škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, zaradi katerih se koža prezgodaj postara. Izvlečki iz jabolka izboljšajo mikrocirkulacijo in gladijo gube.
Protivnetni zaveznik: Vnetja v koži uničijo njen zaščitni sloj in vodijo k prezgodnjemu staranju. Granatno jabolko vsebuje protivnetne sestavine (polifenole) v obliki maščobnih kislin, ki blagodejno delujejo na vnetja in zdravijo kožo.
Vlaženje do globin: Olje iz semen granatnega jabolka z lahkoto prodre globoko v kožo in jo navlaži. Z maščobno kislino omega-5 kožo ohranja vlažno in jo varuje pred vdorom bakterij.