Večni romantik Gašper Rifelj Odkrito.si

Ločitev zaznamovala Gašperja Riflja

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 25. maja

soči_stadion_nogomet Svet24.si

Navijači, pozor: opozarjajo pred ošpicami, ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Razkrivamo največje slovenske veleposestnike

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

poterbin 2 Njena.si

Dončićevo mamo označili za najlepšo na svetu

angelina jolie Njena.si

Angelino Jolie ločili od otrok

V pomlad z razigranimi pričeskami
| V. M.

V pomlad z razigranimi pričeskami

Vas zanima, kakšni so modni trendi pričesk? Urejeno-neurejen videz je še vedno 'in'. Z modnim videzom se lahko poigrajo tudi dolgolaske …

''Mladosten in neukročen videz je že nekaj časa 'in'. Predstavlja stil uličnih bojevnic, katerih pričeske so videti urejeno neurejene,'' pojasnjuje mladi frizer in umetnik ličenja Marko Hriberšek iz salona Frizerski studioMH.

Zaupal nam je, kako do divje pričeske s preprostimi triki – s stopničastim striženjem in različnimi barvnimi odtenki. ''Najbolj pristaja trikotni in srčasti obliki obraza, pri kateri lahko s stopničastim striženjem dosežemo zadosten volumen las in tako vzpostavimo potrebno ravnovesje," pravi Hriberšek, ki je že kot deček vedel, da bo postal frizer. ''Še bolj razgiban videz bodo poudarili skrbno izbrani barvni prameni,'' svetuje.

Foto: Profimedia - Urejeno, a hkrati divjo pričesko utrdite z laskom za lase.

Za urejeno in hkrati divjo pričesko priporoča redno uporabo maske za lase in seruma za konice, po umivanju las pa peno za utrjevanje: ''Lase za videz 'divje pričeske' posušite tako, da imate glavo obrnjeno navzdol, z roko pa rahlo dvigujte lase proti glavi.'' Na koncu pričesko samo še rahlo fiksirajte z lakom za lase.

Marko pravi, da je urejeno-neurejen videz aktualen tudi pri spetih pričeskah. ''Na primer pri kitkah in figah, kjer ni nič narobe, če so malo bolj razrahljane in kakšen pramen uide ven,'' pravi. Tista dekleta, ki imate ravne lase, pa lahko spuščene pramene tudi nakodrate.