ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

nessie Svet24.si

VIDEO: Nessie obstaja! "Videla" jo je 8-letna ...

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

donald melania trump Njena.si

Donald Trump poskrbel za ogorčenje

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Če ne želite imeti rumenih zob, se izogibajte tej hrani
| K.M.

Če ne želite imeti rumenih zob, se izogibajte tej hrani

Rumeni zobje 'uničujejo' lepotne ideale. Če želite porumenelost zmanjšati, se morate izogibati določeni hrani, ki vse skupaj le še pospeši.

Si zobe umijete po vsakem obroku in redno obiskujete zobozdravnika? Ste prenehali s kajenjem? Vse to, pa so vaši zobje še vedno rumeni, oziroma iz obdobja v obdobje bolj rumenkasti? Če ste k porumenelim zobem bolj nagnjeni, potem lahko na to vplivajo tudi določene jedi in pijača. Zato je najbolje, da se ji začnete izogibati, če seveda ne želite, da bi le-te še bolj rumeneli. 

Številni se še kar ne morejo odpovedati skodelici okusne kave, kljub temu, da le-ta močno vpliva na videz zob. Poleg nje pa v to kategorijo spadajo še nekatere druge jedi in pijače. Preverite, katere. 

Vino

Predvsem rdeče, ki ima zaradi tanina sicer zelo zdravilen učinek, ampak zaradi iste snovi tudi vpliva na videz zob. Težavi se ne boste izognili niti s kozarcem belega vina, le da bo pri tem učinek kasnejši.

Limonada

Kombinacija kisline in sladkorja v limonadi močno vpliva na propadanje sklenine in posledično tudi na odtenek barve zob. 

Foto: Profimedia

Rdeča pesa

Ta zelenjava je zelo hranljiva in bogata z vlakninami, ampak njena rdeča barva močno vpliva na kvaliteto zobne sklenine. Vedno, ko jo jeste, si dobro izperite zobe. Če je možno, jih tudi operite.

Paradižnikova omaka

Zobna sklenina je zelo občutljiva na temne barve. Paradižnikova omaka pa je poleg tega še kisla, kar še dodatno uniči sklenino in hitreje povzroči porumenelost.