merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

Hajdi Korošec- foto 1 Njena.si

Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku

Osrednji gledališki festival v Sloveniji
| Oglasno sporočilo

Osrednji gledališki festival v Sloveniji

Pohujšanje v dolini šentflorjanski, Promocijski material/Peter Uhan

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor.

Festival Borštnikovo srečanje, 15. – 28. oktober 2018

V 53. letih svojega obstoja je festival uresničil in presegel vizijo svojih ustanoviteljev in postal najpomembnejši slovenski gledališki dogodek, izjemni promotor slovenske gledališke ustvarjalnosti in ambasador slovenske kulture in gledališča v mednarodnih povezavah in tujini. Temeljno poslanstvo festivala je izbrati in predstaviti najkakovostnejše dosežke slovenske gledališke sezone, omogočati pretok informacij in izmenjave predstav, predstaviti tujo gledališko ustvarjalnost ter spodbujati raznolikost in hkrati povezanost gledališkega prostora in izraza. Vseskozi je bil tudi osrednji praznik slovenskih gledaliških ustvarjalcev. Festival podeljuje nagrade za dosežke na več področjih gledališke ustvarjalnosti, najuglednejša med njimi pa je Borštnikov prstan, nagrada za izjemen igralski opus.

Foto: Promocijski material/Saša Huzjak - Pročelje SNG Maribor

V festivalske barve odeto mesto
Festival poteka v drugi polovici oktobra v Slovenskem narodnem gledališču Maribor in drugih lokacijah v centru mesta. Program obsega izbor predstav slovenskih institucionalnih in nevladnih producentov v tekmovalnem in spremljevalnem programu, povabljene gledališke predstave iz tujine, usposabljanja, delavnice in aktivnosti za razvoj občinstev, študentsko gledališče ter strokovne dogodke v sodelovanju s slovenskimi in tujimi soorganizatorji. Obiščejo ga številni domači in tuji gostje, med slednjimi tudi selektorji tujih festivalov, umetniški in programski direktorji, novinarji ter druga zainteresirana ter strokovna javnost. Festival v primerljivih deležih financirata Republika Slovenija in Mestna občina Maribor.

Foto: Promocijski material/Nada Žgank - Odilo. Zatemnitev. Oratorij.

Foto: Promocijski material/Luca Del Pia - La Gioia

TURISTIČNI PAKET

Ostanite v Mariboru nekaj dni in obiščite gledališče
Časovno podaljšan in programsko obogaten festival letos obiskovalcem nudi širši nabor uprizoritev. Gostom mariborskih hotelov ponujamo ogled predstav po polovični ceni. Pripravili smo akcijo 2=1, kar pomeni, da si turisti lahko najkakovostnejše gledališke uprizoritve v dvoje ogledajo po polovični ceni.

Raznolikost festivalskih vsebin
Letos bo na festivalu moč videti številne vznemirljive gledališke predstave v tekmovalnem in spremljevalnem programu, koncerta vrhunskih glasbenikov, obsežni strokovni program, vodene sprehode po mestu, praznovanje Dneva gledaliških ustvarjalcev ter nova programska sklopa Mlado in Študentsko gledališče, ki predstavljata uvodno dogajanje še pred slavnostnim odprtjem festivala.

Dobrodošli na Festivalu Borštnikovo srečanje!

Foto: Promocijski material - Festival