Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tako lahko pomagate svojim suhim in uničenim lasem

16. 10. 2018; 04.00
Avtor: A.K.
maska za lase

Z naravnimi maskami za lase lahko dosežete odlične rezultate. foto: Profimedia

To so maske za suhe in poškodovane lase, ki jih lahko naredite sami.

Ne zapravljajte denarja, raje si učinkovite maske za lase naredite kar sami doma.

Kakavova maska

S kakavom si lahko zagotovite negovane in bleščeče lase. Premešajte 3 žlice skute z žlico kakava v prahu in vse skupaj zmešajte v gladko zmes. Masko nanesite na lase in jo tam pustite delovati 10 minut. Za boljši učinek lahko lase prekrijete s plastično kapo za tuširanje. Nato izperite zmes in umijte lase s šamponom, kot običajno. Ta maska vrača sijaj in obnavlja lasišče.

Avokado in ingver

Avokado je idealen za suhe lase, saj je bogat z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki lase regenerirajo. Če lasem manjka sijaj in so videti pusti ter brez barv, potem jih bodo vitamini A, C, D in E, ki se skrivajo avokadu, nahranili. Potrebujete zrel avokado, žlico ingverja v prahu, žlico sezamovega olja (lahko tudi orehovo, arganovo, ricinusovo ali mandljevo) ter dve žlici oljčnega olja. Vse skupaj zmešajte in nanesite na mokre lase, vmasirajte v lase od lasišča do konic, prekrijte lase s plastično kapo za tuširanje in pustite delovati 15 minut. Potem izperite in umijte lase s postopkom, kot ste ga vajeni.

Oljčno olje in med

Oljčno olje je sestavina skoraj vsakega preparata za nego telesa in las, saj zagotavlja dovolj vlage, med pa vsebuje vitamine in daje lasem sijaj. Nanesite zmes na lase, vse od konic proti korenu las. Prekrijte s plastično kapo in pustite delovati 30 minut, nato dobro izperite in umijte lase. Najbolje, da to masko lasem privoščite enkrat tedensko.

Banana

Z vilicami pretlačite banano, da postane kašasta, dodajte 3 žlice meda, 3 žlice mleka sobne temperature in 4 žlice oljčnega olja. Vse sestavine dobro premešajte in nanesite na suhe lase. Temeljito vtrite in pustite delovati 25 minut. Izperite z mlačno vodo in nato umijte lase.

Sadna mešanica

Stolcite beljak z vilicami. V drugi skledi pa zmešajte dve žlici jogurta, dve žlici pretlačene papaje, dve žlici pretlačenega avokada, žlico in pol pretlačenega kivija in dve žlici in pol medu. Sestavine premešajte, nato pa jim vmešajte še stolčen beljak in pet kapljic aromatičnega olja rožmarina. Masko nanesite na predhodno že oprane lase. Vmasirajte v lasišče in po celi dolžini las, ki jih nato spnite v figo in prekrijte s plastično vrečko za tuširanje. Masko pustite delovati med 15 in 20 minut, nato pa jo izperite z mlačno ali hladno vodo.

prejšnji članek
Takšna je Alya brez ličil
Svet slavnih
Takšna je Alya brez ličil
naslednji članek
V trenutnem obdobju jo vaše telo potrebuje!
Zdravje
V trenutnem obdobju jo vaše telo potrebuje!