julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

droga, lasulja, kokain Svet24.si

FOTO: Pod lasuljo skrival pol kilograma kokaina v ...

lunin mrk Petisvet.si

16. 7. 2019 ob 23.31: prihaja vaš sovražnik ali...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

Meadow Walker Svet24.si

FOTO: Hči Paula Walkerja je vedno bolj podobna ...

Sophie Turner, Joe Jonas Najstnica.si

Medene tedne preživljata na Maldivih

ana jaka 2 Njena.si

Jaka Hafner je postal očka!

Napake pri ličenju, ki vas postarajo
| B.P.

Napake pri ličenju, ki vas postarajo

Pri ličenju naj vedno velja pravilo manj je več, PROFIMEDIA

Naj velja pravilo: manj je več

Tako kot je pri izbiri oblačil pomembno, da upoštevate svojo postavo, je tudi pri ličilih potrebna previdnost, če ne želite delovati starejši, kot ste v resnici. Preverimo katere so najpogostejše napake pri ličenju, ki vas postarajo.
Pretemna šminka
Ustnice s časom izgubijo svojo polnost, temnejši odtenki šmink pa jih naredijo še manjše. Zato izbirajte svetlejše roza odtenke ali svetlo vijolično, ki dajejo videz polnosti ustnic. Pomaga tudi, če preko šminke namažete glos. Če se vseeno ne želite odreči temnejšim barvam, izbirajte globoke mat odtenke, ustnice pa obrobite z barvico, ki se ujema z barvo vaših ustnic, namesto z barvo šminke. Tako se izognete preveč vidni obrobi okoli ustnic.

Foto: PROFIMEDIA - Šminka za ustnice naj ne bo pretemna

Napačna izbira podlage
Podlaga, ki je videti presvetla ali pretemna bo delovala nenaravno. Zato tekoče pudre, ko jih preizkušate v trgovini, obvezno nanesite na obraz. Barva pudra se mora skladati z barvo vaše polti, še preden ga razmažete.

Foto: PROFIMEDIA - Barva tekoče podlage se mora skladati z barvo vaše kože

Pozabljate na obrvi
S časom se obrvi stanjšajo in izgubijo volumen, še posebej, če ste si jih pogosto pulili. Zato jih nujno poudarite s svinčnikom za obrvi, ki naj bo za odtenek svetlejši od vaših naravnih las.

Foto: PROFIMEDIA - Ne pozabite na obrvi

Rdečilo za lica nanašate na napačno mesto
Če rdečilo za lica nanašate v krogu samo na lice, boste videti kot klovn. Če ga nanašate preveč nizko pod ličnico, bo videti kot da vam obraz vleče navzdol. Za mladosten in svež videz rdečilo nanesite na ličnico tako, da začnete pod središčem očesa in narahlo potegnete s čopičem navzgor. Tako kot je pomembno kako ga nanesete, je pomembno tudi katero barvo uporabljate. Rdečilo za lica mora biti svetle barve, saj bo vaš obraz tako bolj zaživel. Bolj kot pudrasta so primerna kremasta rdečila, ki dajo več vlage.

Foto: PROFIMEDIA - Pazite da rdečilo za lica ni pretemno in da ga pravilno nanesete

Obrobljate spodnjo veko
S tem, ko s črtalom za veke obrobite spodnjo notranjo veko, so vaše oči videti manjše. Narahlo zarišite črto s sivim ali rjavim črtalom, saj popolnoma črno naredi vaše veke težke, in ga zamažite, da odstranite ostre robove.   

Foto: PROFIMEDIA - Ne obrobljajte spodnje veke s črnim črtalom

Preveč tekočega pudra
Tekoči ali kremasti puder se ‘zažre’ v gube, še posebej, če ga nanesete preveč, in jih še bolj poudari. Namesto tekočega pudra zato raje uporabljate BB kreme ali lahke tekoče pudre, ki se veliko lažje vpijejo v kožo.

Foto: PROFIMEDIA - Tekoči ali kremni puder se 'zažre' v gube

Napačna barva korektorja
Korektor nanašamo pod oči, da prikrijemo temne kolobarje. Če nanesemo presvetlega, bodo ti še bolj vidni, podobno velja tudi za pretemnega. Izogibajte se tudi korektorjem, ki imajo zeleno osnovo, saj ta poudari sence. Izberite torej barvo, ki ima marelične oziroma rumene tone, ki popolnoma nevtralizirajo vijolične tone temnih očesnih kolobarjev.

Foto: PROFIMEDIA - Uporabite pravo barvo korektorja

Puder v prahu
S pudrom v prahu, ki ga nanašate na obraz na koncu, prekrijete tudi tisti mladosten sijoč izgled, ki ga dobite, ko se svetloba odbije od vašega obraza. Namesto pudra v prahu zato raje uporabite matirne lističe, ki popivnajo odvečno maščobo z obraza in ne poudarjajo gub, tako kot jih puder v prahu. Če pa se mu že ne morete odpovedati, ga nanašajte zgolj na brado in nos.

Foto: PROFIMEDIA - Puder v prahu prekrije mladosten sijoč izgled

Bleščeče senčilo za veke
Bleščice se pogosto vsedejo v gubice na veki in jih poudarijo, zato jih nanašajte zgolj v notranji kot očesa in s tem poskrbite za bolj sijoč pogled.

Foto: PROFIMEDIA - Bleščeče senčilo za veke nanašajte v kot očesa

Senčenje obraza
V zadnjem času izredno popularen ‘contouring’ ali senčenje obraza vas lahko hitro postara, če uporabljate pretemne in pretežke barve. Zato bodite pri senčenju obraza zmerni.  

Foto: PROFIMEDIA - Pretemno senčenje obraza vas postara