kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kaj obleči, če ste drobne postave

1. 3. 2019; 03.00
Avtor: Brigita Potočki
chanel-slingback-711

Če ste drobne postave so pomembni proporci foto: Pinterest

Pomembni so proporci

Če ste med tistimi, ki spadajo v kategorijo petite, se pravi, da ste drobne postave, vam pri nakupovanju oblačil zagotovo ni lahko. Vse, kar vzamete v roke, je verjetno predolgo in preširoko. Nič kaj vzpodbudno torej. Zato je dobro imeti pri roki kvalitetno šiviljo, ki vam tako oblačilo popravi ali celo zašije po vaših merah. Brez dvoma imate težave tudi pri pravilni izbiri krojev za vašo drobno postavo, saj želite, da vas oblačila naredijo višje, ne nižje, kot ste. Z oblačili morate torej ustvariti postavo, ki bo bolj proporcionalna. Če so vaše noge v primerjavi z zgornjim delom krajše, nosite hlače in krila z visokim pasom. Če želite podaljšati postavo, nosite lepo prilegajoče se in do vratu zapete obleke. Pred vami je osem pravil kako optično podaljšamo postavo.  

1. Vertikalne črte

Vertikalne črte, bodisi na obleki, krilu ali hlačnem kostimu, optično podaljšajo postavo zato so, če ste drobni, vaše zaveznice. Poskrbite le, da bodo vaša črtasta oblačila tajlirana, torej zožana v pasu.

Cyclass pomlad/poletje 2019 foto: Profimedia

2. Čevlji v barvi kože

Če so čevlji take ali podobne barve kot koža, se zdi, da so noge daljše kot so v resnici. Enako velja, če čevlje uskladite z barvo nogavic. Na ta enostaven način izenačite in podaljšate svojo postavo.

Zara bež salonarji foto: PR

3. Široki pasovi

S širokim pasom razdelite svoje telo na dva enaka dela, zaradi česar ste videti višji. Široki pasovi, ki se letos ponovno vračajo, so v tem primeru efektivnejši od tankih.

Rixo London midi obleka s tigrastim potiskom foto: PR

4. Oblačila z visokim ovratnikom

Oblačila, ki se do vrha zapenjajo z gumbi, optično podaljšajo zgornji del telesa zaradi česar je vaša celotna podoba videti daljša.

Reserved obleka z gumbi foto: PR

5. Barvasti in vzorčasti zgornji deli

Drzni barvasti ali vzorčasti zgornji deli pritegnejo vso pozornost zato bodo vsi pogledi usmerjeni v ta del in ne v tisto, kar želite skriti.

Zara potiskana bluza foto: PR

6. Krila in obleke midi dolžine

V nasprotju s splošnim prepričanjem drobnim postavam krila ali obleke midi dolžine, tako široka kot oprijeta, izredno lepo pristojijo saj ste zaradi dolge silhuete v njih videti višji. Tudi krila nad koleni niso prepovedana, a nosite jih s koničastimi čevlji.

Rixo krilo v vzorcu tigra foto: PR

7. Hlače in krila z visokim pasom

Visok pas je vaš zaveznik, če ste nizke postave! Ne glede na to, ali oblečete dolge, capri ali tričetrt hlače boste noge optično podaljšali, če bo pas višji. Enako velja tudi za krila.

&Other Stories hlače s širokimi hlačnicami foto: PR

8. Ekstremno dolg plašč

Tako kot za dolga krila tudi za plašče velja, da daljši kot so, višji ste videti. In kar je najbolje: ekstra dolgega plašča ni težko dobiti, saj za vas vsi plašči normalne dolžine spadajo v to kategorijo.

Jonathan Simkai jesen/zima 2019 foto: Profimedia

prejšnji članek
Konec je! Ferhat in Asli se poslavljata
Svet slavnih
Konec je! Ferhat in Asli se poslavljata
naslednji članek
Za to boleznijo v Sloveniji vsako leto zboli več kot 1.300 ljudi
Zdravje
Za to boleznijo v Sloveniji vsako leto zboli več kot 1.300 ljudi