Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

angelca likovic pl2 Reporter.si

Angelca Likovič navija za Janšo: Janez naj čim ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

gaja1 Njena.si

Seksi slovenska pevka priznala, da je imela 85 ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

Najlepše enodelne kopalke za vsako postavo
| Brigita Potočki

Najlepše enodelne kopalke za vsako postavo

Enodelne kopalke za vsako postavo, Profimedia

Kakšne kopalke so najbolj primerne za vašo postavo?

Zagotovo že razmišljate o poletju in počitnicah, ki jih boste preživeli nekje ob morju. Brez nič kaj priljubljenih kopalk seveda ne bo šlo. Zakaj nepriljubljenih, je jasno: ker si v kopalkah, ne glede na to, kakšnega kroja so, katere znamke in kako drage ali poceni, večinoma nismo všeč. Vsi vemo, da niso krive kopalke, a vendarle neumorno iščemo take, v katerih si bomo vsaj približno všeč. Naslednji nasvet pri nakupu kopalk bo zato morda presenetljiv: kupujte jih preko spleta. Razlogov za to je več. Kopalke lahko doma v miru, s kar najmanj stresa pomerite pred ogledalom, ki vam je domače, in obdržite tiste, v katerih se najbolje počutite, ostale pa enostavno vrnete. Nakup kopalk preko spleta ima še eno prednost, in to je, da boste vi zagotovo prvi, ki jih boste pomerili. V trgovini pa vemo, kako je …
Modni oblikovalci sicer že nekaj sezon navijajo za enodelne kopalke, te so letos visoko izrezane na bokih, in pa dvodelne z izredno visokim pasom. Resnici na ljubo so to kopalke, ki pristojijo večini postav, zato se niti ne bi smele pritoževati nad temi modnimi smernicami.
Kakšne kopalke so torej najbolj primerne za vašo postavo?
Če je v obliki obrnjenega trikotnika, kar pomeni, da so vaša ramena širša od bokov, si lahko spodaj privoščite nekaj več blaga, kot na primer volančke, naborke, in podobno. Sicer pa vam bodo najbolj pristajale kopalke brez naramnic ali pa take, ki se zavežejo na eni rami.

Foto: houseoffraser.co.uk - Kopalke Seafolly

Postava v obliki peščene ure je najbolj privlačna, saj je zanjo značilen ozek pas, ramena in boki pa so praviloma enako široki. Zato si lahko privoščite kopalke, ki bodo poudarile vaše atribute. Izbirate lahko med večino krojev, saj oblikovalci ponavadi kopalke oblikujejo prav z mislijo na tako postavo.

Foto: netaporter.com - Kopalke Norma Kamali, 149 eur

Če je trebuh najbolj problematičen del vašega telesa, imate postavo jabolka. Najbolj vam bodo pristajale kopalke z naborki okoli trebuha. Nabrana tkanina bo namreč ustvarila definicijo v pasu. V-izrez nedrčka pa bo poudaril vaš vrat in obenem optično podaljšal vašo postavo.

Foto: mytheresa.com - Kopalke Ganni, 139 eur

Če ste ravni in popolnoma brez oblin, imate postavo v obliki ravnila. zato izberite kopalke, s katerimi optično ustvarite obline. Ne mučite se s push-up nedrčki, raje posezite po kopalkah z zanimivim grafičnim vzorcem, črtami in poudarjenim vratnim izrezom.

Foto: hm.com - Kopalke H&M

In nenazadnje, postava hruške, ki je tudi najbolj razširjena. Zanjo je značilno, da so ramena ožja od bokov. Zgornji del kopalk je zato lahko nekoliko bolj bogat (volani, naborki, rokavčki), kar velja tudi za tiste z manjšimi prsmi. Medtem ko boste tiste z večjimi raje posegle po V-izrezu. Spodnji del mora biti izrezan malo nad najširšim delom bokov. Nikoli pa ne nosite hlačk s širokim robom (t.i. boy shorts), saj bodo te še poudarile vaše boke.

Foto: theoutnet.com - Kopalke Love Stories, 82 eur

In ne pozabite na modne dodatke. S slamnikom, torbo iz ratana, sončnimi očali, nekaj petke na sandalih ter pareom ali kaftanom boste ne samo trendovske, pač pa boste z vsemi temi dodatki tudi prekrile majhne nepravilnosti.