900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

S temi triki boste videti višje

7. 6. 2019; 03.00
Avtor: Brigita Potočki
profimedia-0440598281

Zvezdnica serije Majhne laži, Reese Whiterspoon, je drobne postave foto: Profimedia

Kaj obleči, če ste drobne postave

Če ste med tistimi, ki spadajo v kategorijo petite, se pravi, da ste drobne postave, vam pri nakupovanju oblačil zagotovo ni lahko. Vse, kar vzamete v roke, je verjetno predolgo in preširoko. Nič kaj vzpodbudno torej. Zato je dobro imeti pri roki kvalitetno šiviljo, ki vam tako oblačilo popravi ali celo zašije po vaših merah. Brez dvoma imate težave tudi pri pravilni izbiri krojev za vašo drobno postavo, saj želite, da vas oblačila naredijo višje, ne nižje, kot ste. Z oblačili morate torej ustvariti postavo, ki bo bolj proporcionalna. Če so vaše noge v primerjavi z zgornjim delom krajše, nosite hlače in krila z visokim pasom. Če želite podaljšati postavo, nosite lepo prilegajoče se in do vratu zapete obleke. Pred vami je osem pravil kako optično podaljšamo postavo.  

Vertikalne črte

Vertikalne črte, bodisi na obleki, krilu ali hlačnem kostimu, optično podaljšajo postavo zato so, če ste drobni, vaše zaveznice. Poskrbite le, da bodo vaša črtasta oblačila tajlirana, torej zožana v pasu.

Zara črtast kombinezon, 30 eur foto: zara.com

Čevlji v barvi kože

Če so čevlji take ali podobne barve kot koža, se zdi, da so noge daljše kot so v resnici. Enako velja, če čevlje uskladite z barvo nogavic. Na ta enostaven način izenačite in podaljšate svojo postavo.

Charles & Keith sandali, 89 eur foto: charleskeith.eu

Široki pasovi

S širokim pasom razdelite svoje telo na dva enaka dela, zaradi česar ste videti višji. Široki pasovi, ki se letos ponovno vračajo, so v tem primeru efektivnejši od tankih.

Reserved pas, 13 eur foto: reserved.com

Oblačila z visokim ovratnikom

Oblačila, ki pokrivajo vratni izrez, optično podaljšajo zgornji del telesa zaradi česar je vaša celotna podoba videti daljša.

Reserved obleka, 40 eur foto: reserved.com

Barvasti in vzorčasti zgornji deli

Drzni barvasti ali vzorčasti zgornji deli pritegnejo vso pozornost zato bodo vsi pogledi usmerjeni v ta del in ne v tisto, kar želite skriti.

Massimo Dutti bombažen top, 50 eur in hlače z visokim pasom 99 eur foto: massimodutti.com

Krila in obleke midi dolžine

V nasprotju s splošnim prepričanjem drobnim postavam krila ali obleke midi dolžine, tako široka kot oprijeta, izredno lepo pristojijo saj ste zaradi dolge silhuete v njih videti višji. Tudi krila nad koleni niso prepovedana, a nosite jih s koničastimi čevlji.

&Other Stories krilo, 69 eur foto: stories.com

Hlače in krila z visokim pasom

Visok pas je vaš zaveznik, če ste nizke postave! Ne glede na to, ali oblečete dolge, capri ali tričetrt hlače boste noge optično podaljšali, če bo pas višji. Enako velja tudi za krila.

H&M hlače z visokim pasom, 25 eur foto: hm.com

Ekstremno dolg plašč

Tako kot za dolga krila tudi za plašče, jopice ali kimono velja, da daljši kot so, višji ste videti. In kar je najbolje: ekstra dolgega plašča ali kimona ni težko dobiti, saj za vas vsi plašči normalne dolžine spadajo v to kategorijo.

H&M kimono, 40 eur foto: hm.com

Če ste še vedno v dvomih pa se lahko zgledujete po zvezdnicah z drobno postavo: Reese Whiterspoon, Emilii Clark, Mary-Kate in Ashley Olsen, Salmi Hayek, Lucy Liu, in drugih.

prejšnji članek
Beljakovinsko bogata živila, ki niso meso
Kulinarika
Beljakovinsko bogata živila, ki niso meso
naslednji članek
S spancem do bikini postave
Moda&Lepota
S spancem do bikini postave