Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tako boste zagotovo dobili službo

16. 9. 2019; 04.00
Avtor: Brigita Potočki
profimedia-0286170206

Tudi zunanji videz šteje foto: Profimedia

Kaj obleči za razgovor

Jesenski dnevi so odlična priložnost za menjavo službe, še posebej, če o tem razmišljate že dalj časa. Ko se boste pripravljali na razgovor, pa ne pozabite na zunanji videz. Ta namreč, poleg prvega stiska roke, pusti največji vtis. Seveda nam ni treba ponavljati, da je pomembno, da na razgovor za novo službo pridete urejeni, torej z umitimi lasmi, zmerno naličeni in urejenimi nohti. Tudi vonj je, verjeli ali ne, zelo pomemben. In nenazadnje pomembno je tudi, kaj oblečete za tako priložnost. Tu je nekaj predlogov, ki naj vam bodo v pomoč.

Eleganca se vedno obrestuje

Izberite oblačila, ki vam resnično pristojijo, pa naj bo to obleka, hlače z visokim pasom ali vaš najljubši suknjič. V oblačilih, v katerih se dobro počutite, boste zagotovo bolj samozavestni, kar se bo odražalo tudi v pogovoru z bodočim delodajalcem. Če se v oblačilih ne boste počutili dobro, se boste zagotovo slabše odrezali. Pri oblekah pazite na dolžino, naj segajo vsaj centimer pod koleni, in se izogibajte preveč divjih vzorcev. Tudi dolgi rokavi so bonus, saj dodajo več elegance.

C'Meo foto: fashionbunker.com

Ne pozabite na klasičen plašč

Nikoli ne veste, kje bo potekal razgovor, zato je bolje imeti s sabo nekaj, s čimer se lahko ogrnete. Naj bo to klasičen spomladanski trenč, ki ga lahko kombinirate praktično s čimerkoli in vam bo zagotovo prav prišel tudi potem, ko bo služba vaša.

&Other Stories foto: stories.com

80% klasike in 20% individualnosti

Ko izbirate oblačila za razgovor, se seveda ravnajte po poslovnem bontonu, a vseeno ne pozabite na svojo osebnost. V 80% se oblecite tako, kot velevajo pravila poslovnega oblačenja, vedno pa dodajte tudi nekaj čisto svojega. Vašo individulanost lahko izrazite s čevlji, nakitom ali torbico.

Edited foto: edited.de

Kostim prilagodite svojemu stilu

Če se boste odločili, da za razgovor za službo oblečete hlačni kostim, kljub temu da ga sicer ne nosite, naj vas to ne obremenjuje. Izberite takega, ki bo izražal vašo osebnost in vaš stil in namesto petk zraven obujte superge.

Massimo Dutti foto: massimodutti.com

Obujte udobne čevlje

Čevlji so zagotovo najpomembnejši del vsake oprave, saj jo lahko, če so napačno izbrani, popolnoma pokvarijo. Ko pa se pripravljate na razgovor za službo je izbira čevljev še posebej pomembna. Prvo pravilo je, da se izogibajte pretirano visokim petam, še posebej, če ne veste, kam točno greste. Si predstavljate, da se v 15-centimetrskih petkah lomite po stopnicah ali tečete za tajnico mimo vseh zaposlenih, ko vas pelje v najbolj oddaljeno pisarno v podjetju? Zato izberite čevlje v katerih boste lahko premagali tudi daljše razdalje in druge morebitne ovire.

Charles & Keith foto: charleskeith.eu

Ne pretiravajte s trendi

To, kar oblečete za razgovor, je prav tako pomembno, kot tisto, kar poveste, ali še celo bolj, saj z oblačili naredite vtis, še preden spregovorite besedo. Z njimi izražate tudi svojo profesionalnost. Zato se za razgovor, ki je za vas zagotovo pomemben, izogibajte zelo trendovskim kosom, letos so to na primer živalski vzorci in neonske barve. Namesto tega izberite letos prav tako trendovske bež odtenke in umirjene vzorce, na primer pike, karo ali drobne cvetlične vzorce.

The Fifth foto: fashionbunker.com

Oblačila izberite vsaj dan prej

Z izbiro oblačil za razgovor za službo ne odlašajte do zadnjega dne. Najbolje, da imate vse pripravljeno vsaj en večer prej. Veliko enostavneje bo, če bo vaša omara tudi sicer urejena in oblačila v njej razvrščena po barvah in/ali namembnosti. Zelo pomembna je tudi izbira spodnjega perila, da se izognete neprijetnim situacijam, kot je zdrsavanje nedrčka z ramen ali lezenje spodnjih hlač v … No, saj veste kaj mislimo.   

Oblačila izberite en dan prej foto: Profimedia

prejšnji članek
Roglič postal kralj spleta!
Svet slavnih
Roglič postal kralj spleta!
naslednji članek
Kokosova voda - voda življenja
Zdravje
Kokosova voda - voda življenja