polna luna 7 Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek...

Alberto Zangrillo Svet24.si

Italijanski zdravnik trdi, da virusa v Italiji ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Spektakularni modni performans za konec LJFW
| B.P.

Spektakularni modni performans za konec LJFW

Benedetti Life, LJFW

Znamka Benedetti Life navdušila

Ljubljanski teden mode se počasi bliža koncu. Samo še danes si lahko vse kolekcije ogledate v živo, jih potipate, pomerite in kupite na showroomu v Fužinskem gradu.

LJFW se je včeraj zvečer zaključil z modnim performansom znamke Benedetti life, ki jo ustvarja Mateja Benedetti. V prostorih nekdanje črpalke na Tivolski, kjer zdaj domuje Fotopub, je oblikovalka v svojem značilnem slogu predstavila novo kolekcijo znamke, ki raziskuje živalske vrste, ki so ogrožene zaradi uničevanja naravnega habitata, lova ali podnebnih sprememb.

Foto: LJFW - Benedetti LIfe

»Pomlad poletje 2020 smo posvetili papigam, ki so ravno zaradi vsega naštetega ogrožene,« nam je o kolekciji povedala oblikovalka, katere znamko že dolgo povezujemo z ekološko modo, varovanjem okolja in trajnostnim razvojem. »Žal je izgorevanje Amazonke sovpadlo s konceptom kolekcije, zato smo se pri Benedetti Life odločili, da vse skupaj še bolj poglobimo in stopili v stik s slovenskim fotografom Simonom Plestenjakom, ki živi v Braziliji. Posebej za modno revijo nam je posredoval originalne posnetke Amazonskega gozda,« je razložila Benedettijeva.

Foto: LJFW - Mateja Benedetti

Performans pa je poleg ozaveščanja imel tudi dobrodelno noto. Del dobička od prodanih oblačil bodo namenili gradnji indijanske tradicionalne šole plemena Yawanawá, ker sta njihovo znanje in modrost ključnega pomena za ohranjanje Amazonskega pragozda.

Foto: LJFW - Benedetti Life

Na modni reviji je bilo možno videti tudi luksuzna očala Wood Stock Eyewear, etičen luksuzni nakit Tjasa Collection in torbice italijanske blagovne znamke Maissa. Benedetti Life flash modno revijo je režiral Matjaž Pograjc, med drugimi pa sta nastopila tudi mlada igralca Klara Kastelec in Jurij Drevenšek, za stylinge pa je poskrbel Metod Črešnar.

Foto: LJFW - Benedetti Life

V prvih vrstah so si modno revijo ogledali Gorka Berden, Alma Kochavy, Tjaša Kokalj, Ana Colja, Milan Gačanovič, Aljoša Bagola in njegova soproga Iva Kranjc Bagola: »Večino kreacij sem že videla, ta show pa me je čisto navdušil. Res sem uživala v glasbi, kolekciji in nasploh celem showu,« nam je povedala.

Spodaj si oglejte še nekaj kreacij iz kolekcije Benedetti Life.