duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Nika Ambrožič Urbas: Do oblačil se moramo vesti spoštljivo
| Brigita Potočki

Nika Ambrožič Urbas: Do oblačil se moramo vesti spoštljivo

Odločen ne za lepotne popravke in operacije, Osebni arhiv

Niko Ambrožič Urbas najverjetneje najbolj poznate po vlogi gostobesedne članice žirije iz šova Zvezde plešejo. A Nika, ki se je pred pol leta z možem Matjažem Ambrožičem po štirinajstih letih iz Londona preselila nazaj v Ljubljano, je tudi modna oblikovalka in poznavalka lepotnih smernic.

Svojo znamko Marija Moderna je posvetila zrelim ženskam, njene lepotne nasvete lahko vsakodnevno spremljate v videozgodbah na njenem profilu na Instagramu, prav pred kratkim pa je postala tudi ambasadorka na novo obujene znamke čevljev Peter Kozina iz Peka. In ker ima Nika modo v malem prstu, nas je zanimalo vse, kar je povezano z njeno vsakodnevno modno izbiro.

Foto: Osebni arhiv - Njen stil je damski, eleganten, barvit in vpadljiv.

Kako bi opisali svoj stil oblačenja?

Moj stil je damski, eleganten, barvit in vpadljiv. Izhajam iz klasične silhuete in se držim preverjenega načela, ki veleva, da je vedno bolje biti urejen malenkost preveč kot pa premalo. 

Se je vaš stil v času bivanja v Londonu kaj spremenil in je zdaj, ko ste v Ljubljani, spet drugačen?

Pravzaprav se je res. Vendar se mi zdi, da bi se ta spreminjal tudi, če se vmes London sploh ne bi zgodil. Modni stil se namreč razvija skupaj z našo osebnostjo, saj je proces, ne pa zapovedana norma. Zato je še toliko pomembnejše, da za uspešen modni videz izhajamo iz sebe in se ob tem ne bojimo sprememb. 

Kako izbirate svoje vsakodnevne stajlinge?

Pri njihovi izbiri sem zelo premišljena. Lahko bi rekla, da se svoje garderobe lotevam s profesionalnostjo izurjene stilistke. Ni skrivnost, da si stajlinge pripravljam vnaprej, to navadno počnem ob začetku nove sezone. Vse tudi skrbno zabeležim. Odločanje o tem, kaj bom imela naslednji dan oblečeno, je tako pri meni podobno listanju menija v restavraciji. Naj vam zaupam, da sem med odločanjem pozorna na različne dejavnike. Med drugim tudi na položaj lune, ki ima izjemen vpliv na naše zaznavanje vsega vizualnega, zlasti barv. 

Kateri kos oblačila ali modni dodatek je v vaši garderobi nepogrešljiv?

Vsak stajling najprej začnem sestavljati pri čevljih, ti so osnova. Poudarila bi še uhane, tudi ta dodatek pri meni ne sme manjkati. Od oblačil pa bi težko shajala brez kakovostnih in odlično krojenih hlač. 

Foto: Osebni arhiv - Vedno je bolje biti urejen malenkost preveč, kot pa premalo.

Ali v modnem smislu radi izstopate?

Najhuje bi se bilo obleči z namenom, da bi se zlili z okolico. Vsakdo od nas je edinstven, unikaten. Lepo je, da to skušamo izraziti tudi z načinom oblačenja. 

So za vas modne zapovedi pomembne, jih spremljate?

Oh, to večno vprašanje. Nihče ni imun proti modnim smernicam. Te na nas vplivajo tako v modi kot tudi kulinariki, tehnologiji, življenjskem slogu. To poletje mi je bil zelo ljub trend zavezovanja rutk okoli čopa, pa tudi na ročaj torbice jih rada dodam. Všeč mi je moda kostimov, ki bo jeseni še izrazitejša. Na daleč pa se izogibam priljubljenosti ohlapnih oblačil, ki ne pristajajo moji postavi.

Kako kupujete oblačila: impulzivno ali premišljeno?

Spadam med premišljene kupce in se na vse pretege skušam ubraniti impulzivnih nakupov, predvsem zato, ker si rada vzamem čas in dobro premislim, ali si neko oblačilo res tako želim. Imam ogromno garderobo in dovolj sem stara, da vem, da je ta vredna le toliko, kolikor kakovostnih oblačil visi v njej. Želim, da je garderoba odsev moje osebnosti, ne pa trenutnih izpadov strasti. Drugače pa je na potovanjih, tudi tistih krajših. Takrat vem, da bom imela kupljeno oblačilo za lep spomin, zato sem malce bolj avanturistična. 

Celoten pogovor preberite v aktualni številki revije Bodi zdrava.