GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Vse kar morate vedeti o prenosnem računalniku MateBook X Pro

28. 9. 2020; 10.54
Avtor: Oglasno sporočilo
Huawei

Huawei_MateBook foto: Huawei

Prenosni računalniki so vse bolj podobni, inovacij pa je zaradi pogostih predstavitev novih modelov vse manj. To pa ne velja za Huaweiev tanki računalnik MateBook X Pro.

Kitajski tehnološki velikan se ne boji premikati mej možnega in prenosnim računalnikom dodati funkcije in tehnične lastnosti, ki jih drugi nimajo. Novi tanki in zmogljivi MateBook X Pro ni v tem nikakršna izjema.

Sodelovanje na več zaslonih

Veliko njegovih funkcij je odličnih in uporabnih, ena pa še posebej izstopa – sodelovanje med več zasloni aplikacije Huawei Share. Omogoča brezhibno povezavo pametnega telefona s prenosnim računalnikom, zato dvigne delovno učinkovitost na novo raven.

Začnite s prikazom zaslona pametnega telefona v oknu zaslona prenosnega računalnika, kjer lahko obe napravi upravljate preko zaslona na dotik, sledilne ploščice in tipkovnice. Raba mobilnih aplikacij na tak način predstavlja popolnoma novo izkušnjo, saj za delovanje izrabljajo stojno in računalniško moč prenosnega računalnika.

Sodelovanje na več zaslonih je mejnik, ko gre za urejanje datotek, saj jih ni treba prenašati med napravama. Dokument v pomnilniku telefona, ki ga želite urejati, preprosto izberete, da ga odpre program na prenosnem računalniku, kjer ga nato urejate. Datoteka pa je ves ta čas na pomnilniku pametnega telefona. Ne gre pa le za dokumente. Na prenosnem računalniku lahko sprejemate telefonske klice, klepetate v spletnih klepetalnicah in uporabljate druge komunikacijske storitve pametnega telefona, ne da bi zato morali ves čas posegati po dveh napravah.

MateBook foto: Huawei

Poglobljen zaslon razločljivosti 3K

Huawei je s prenosnim računalnikom MateBook X Pro presenetil vse, saj je bil prvi z izrazito tankimi robovi okoli zaslona, lastnost, ki jo letošnji model dvigne na novo raven. Robovi so še tanjši, razmerje med zaslonom in telesom pa naraste na 91 %. Videz zaslona je fantastičen, zaslonsko razmerje 3:2 pa je še posebej primerno za delovanje pisarniških programov.

Vrhunske pa so tudi druge tehnične lastnosti: ločljivost 3K, kontrastno razmerje 1500:1 in zmožnost prikaza 100-% barvnega prostora sRGB. Barve fotografij in video posnetkov še nikdar niso bile tako žive in hkrati realistične.

MateBook foto: Huawei

Zaslon občutljiv na dotike

Z rastjo priljubljenosti pametnih telefonov so zasloni občutljivi na dotik postali osrednji način upravljanja naprav, ki pa se v svetu prenosnih računalnikov nikoli ni zares prijel. To pa se bo spremenilo po zaslugi izkušenj podjetja Huawei s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki, saj so vrsto inovacij, vključno z zaslonsko tehnologijo LTPS, pogumno vgradili tudi v MateBook X Pro.

Zaradi 10-točkovne občutljivosti na dotik je zaslon neverjetno odziven, zato je njegovo upravljanje s prsti zelo podobno uporabi pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

MateBook foto: Huawei

Tipalo prstnega odtisa v gumbu za vklop

Navajani ste hitrega odklepanja mobilnih naprav s pomočjo tipal prstnih odtisov in enako izkušnjo pričakujete tudi, ko gre za uporabo prenosnih računalnikov. Zato je Huawei v gumb za vklop prenosnega računalnika vgradil izredno odzivno tipalo. Z enim dotikom boste prenosni računalnik zagnali in se vanj tudi varno prijavili. Ni odveč pripomniti, da je prepoznava prstnega odtisa hitrejša in varnejša od vpisa gesla.

MateBook foto: Huawei

Majhen, a zmogljiv napajalnik

Večini prenosnikov je dodan grozljiv napajalnik velikosti in teže »zidaka«, katerega prenašanje ni najbolj udobno. MateBook X Pro pa je eden redkih, pri katerem ni tako. Njegov namreč ni dosti večji od napajalnikov pametnih telefonov, a vseeno zagotavlja 65 vatov moči. Je lahek in kompaktnih mer, zato ga po želji lahko prenašate tudi v žepu, poleg baterije prenosnega računalnika, pa lahko zaradi univerzalnega priključka z njim polnite tudi pametne telefone in tablične računalnike.

MateBook foto: Huawei

Sklepna beseda

Ena od stvari, ki jo boste opazili takoj, ko v roke primete prenosni računalnik MateBook X Pro, je, da je bolj udoben za rabo od običajnih modelov. Je namreč lahka, zmogljiva, učinkovita in tudi na pogled osupljiva naprava, zato druge v njegovi prisotnosti zbledijo. Če vas niso všeč naprave drugih izdelovalcev, ki so si vse bolj podobne in so zadnje čase preplavile trg, bo MateBook X Pro odlična izbira.

prejšnji članek
Lidija in Ivana (Šverc komerc) še naprej ostajata sestri
Svet slavnih
Lidija in Ivana (Šverc komerc) še naprej ostajata sestri
naslednji članek
Joker prvič postal očka
Svet slavnih
Joker prvič postal očka