Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

profimedia-0573381735 Svet24.si

Se je David Beckham čez noč tako postaral?

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Ekskluzivno razkrivamo! Zakaj Jože Damijan že ...

mraz, zakuhano vino Svet24.si

Inšpektorica Potza: Tako je, na stojnicah bo ...

Dodeljevanje-globe_Vir-Facebook-Gašper-Bizjak Necenzurirano

Lovili sprehajalce z rogljički, v domove ...

jerica-zupan Njena.si

Slovenska voditeljica razkrila spol otroka

ljubezen-po-domače Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se je zgodilo, ko so ...

Krožni gibi in tapkanje krepijo podkožje in gladijo polt
| Tea Dečman

Krožni gibi in tapkanje krepijo podkožje in gladijo polt

Tapkanje, božanje in drugi masažni prijemi izboljšajo prekrvitev kože., dreamstime

Poleg rednega čiščenja kože, toniciranja in nanašanja krem obstaja še en pomemben element, ki prav tako pripomore k lepi, čvrsti in napeti koži. To je obrazna masaža.

Kožo lahko izboljšamo z lastnimi rokami, normaliziramo njen metabolizem, zmanjšamo gube, jo zmehčamo in iz nje preženemo napetost. Kozmetični delavci celo menijo, da lahko z domačo masažo zmanjšamo povešenost kože pod brado ter zožimo povečane pore.

Foto: Profimedia - Domača masaža nam ne bo vzela več kot 20 minut.

Kako se masirati doma

Domača masaža nam ne bo vzela več kot 20 minut, če jo bomo redno izvajali, pa se lahko zanesljivo veselimo bolj elastične in gladke polti. Vedeti je treba, da je koža na obrazu zelo nežna in občutljiva, zato se je dotikajmo previdno in nežno (božanje, tapkanje, drgnjenje, pritiski), da nam bodo prsti lažje tekli po njej, pa uporabimo olje ali kremo ‒ antiseptično in protivnetno za mastno kožo ter vlažilno in hranilno za suho ali normalno kožo.

Kako se lotimo masaže

Med masažo so glavni prsti oba palca in oba kazalca. Njihovo gibanje je vnaprej določeno, in sicer naj poteka takole: 1. Palca od sredine čela proti sencam. 2. Palca od sredine brade proti ušesom. 3. Kazalca od vrha do konice nosu. 4. Kazalca od kotičkov ust proti ušesom. 5. Blazinice kazalcev v krožnih gibih od zgornjega dela vek do notranjega kotička oči ter pod očmi do zunanjega kotička. Pomembno je, da začnemo masirati z lahkotnim božanjem, nato po obrazu tapkamo z obema kazalcema in sredincema. Drgnjenju in močnejšim pritiskom se raje izognimo, sploh na občutljivih predelih, kjer lahko povrhnjico hitro poškodujemo. Končajmo z nežnim, komaj čutnim božanjem, ki kožo segreje in sprosti. Ostanek kreme ali olja pa odstranimo z bombažno krpico, ki jo navlažimo z vodo.