danny Dobra karma

Vedeževalec razkriva: to vas čaka do konca leta ...

profimedia-0573381735 Svet24.si

Se je David Beckham čez noč tako postaral?

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Ekskluzivno razkrivamo! Zakaj Jože Damijan že ...

stavka, medicinske sestre1 Svet24.si

Zaradi napovedane zamrznitve minimalne plače ...

Dodeljevanje-globe_Vir-Facebook-Gašper-Bizjak Necenzurirano

Lovili sprehajalce z rogljički, v domove ...

Špela Grošelj 2 Odkrito.si

Špela z novo pesmijo "posilila" minljivčke

barbara-mucić Njena.si

Sanjski moški: Se je Barbara na skrivaj poročila?

Obožujete spletno nakupovanje? Bodite pozorni ...
| K.M.

Obožujete spletno nakupovanje? Bodite pozorni ...

Spletno nakupovanje, Shutterstock

Na spletu ni vse tako, kot je videti na prvi pogled. To morate upoštevati tudi med nakupovanjem.

Zadnji meseci so številne stvari preselili na splet, med drugim tudi nakupovanje. Če ste nekateri že vešči spletnega nakupovanja, pa ste se drugi z njim morda srečali šele v zadnjih mesecih. Najbolj pomembno je, da ste pri tej aktivnosti zelo pozorni in da se pred nakupom prepričate o vseh pogojih. 

1. Stran najprej preverite

Če vidite stvar, ki vam je všeč, to še ne pomeni, da kar takoj kupite izdelek in strani predate podatke svoje plačilne kartice. Veliko pove že oznaka "https://" na začetku spletne strani, saj pomeni, da je ta zaščitena, pomembni pa so tudi komentarji pod izdelki, kjer lahko razberete, če so tisti, ki so že naročali, dobili tisto, kar so plačali. Nič ne bo narobe, če boste ime spletne strani vpisali tudi v brskalnik, predvsem če gre za tuje spletne strani, kjer boste lahko dobili podatek, če je stran prava, ali je namenjena zgolj služenju denarja. 

2. Stroški pošiljanja in carine

Cena, ki jo vidite v oglasu, ni vedno tudi končna cena. Preverite, ali spletna trgovina sploh pošilja v Slovenijo in če ja, kakšni so stroški pošiljanja. Enako velja tudi za carino, ki lahko izdelek močno podraži. Pozorni morate biti pri nakupu iz držav, ki niso del Evropske unije.

3. Lahko blago vrnete?

Pri spletnem nakupovanju lahko hitro pride do napake pri presoji velikosti določenega oblačila, pogoste pa so tudi napake v izdelkih. Pred nakupom zato preverite, kakšni so pogoji vračanja izdelkov in kakšen bo strošek le-teh. 

4. Vam velikost ustreza

Številne spletne trgovine z oblačili imajo tudi različne tabele, s pomočjo katerih lahko ugotovite svojo pravo velikost. Zato pred nakupom preverite tudi svoje mere in jih primerjajte s podatki v tabeli na spletni strani. 

5. Nizka cena ni vedno verodostojna

Če ste na spletu našli izdelek neke blagovne znamke, ki vam je v resnici predrag, zdaj pa je njegova cena občutno nižja, bodite pozorni, da ne gre za prevaro. Če cena preveč odstopa, je možno, da boste domov dobili ponaredek, ki ne bo ustrezal kvaliteti (ne materiala in ne vizualnih podrobnosti), ali pa vam bodo zgolj pobrali denar, na koncu pa boste ostali tudi brez izdelka, ki ste ga želeli.