gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pomlad prinaša osvežitev modnih pričesk

15. 3. 2021; 03.00
Avtor: T.D.
pričeska

Vrača se fru fru foto: Pixabay

Pomlad ne prinaša le višjih temperatur, ampak tudi nove lepotne trende. Preverite, kaj za letos napovedujejo modni strokovnjaki.

Frizure, ki so se doslej skrivale pod kapami in kučmami, bodo še bolj skuštrane. Kratki lasje so preteklost, v ospredje spet prihajajo bolj ženstvene, urbane frizure in takšne, ki jim mladi radi rečejo »cool«.

Na zraku sušeni lasje

Že lani smo (po sili razmer) začele prisegati na naravne oblike pričeske in frizure, ki ne zahtevajo veliko truda in so enostavne za vzdrževanje. V letošnjem letu pa bo to postalo glavno vodilo pri izbiranju nove frizure. Takšna je na primer pričeska, ki ima nevidne plasti, ki se razlikujejo po dolžini, kar pomeni, da jih lahko pustite, da se posušijo in objamejo vašo naravno teksturo, namesto da bi se morali zanašati na ravnanje ali fenanje. Zagotavlja najboljše lase pri vseh in deluje na vsako teksturo.

Vrača se frufru

Strokovnjaki se strinjajo, da je retro pričeska, ki bo leta 2021 dobila še več pozornosti, dolg oziroma zavesast frufru. Takšen rufru, ki je na notranji strani krajši in na zunanji daljši, ustvarja sproščen videz. In komu pristoji tak frufru? Resnično vsaki ženski! Če ste se vedno poigravale z mislijo, da bi si omislile frufru, a si nikoli niste upale poskusiti, potem je tovrstni frufru idealen za vas!

Prečka na strani foto: Pixabay

Prečka na strani

Če si ne želite postriči las, a vseeno želite spremeniti svoj videz, zakaj ne poskusite globoke prečke po strani? Odlična stvar pri prečki po strani je, da je vsestranska. Lahko jo nosite en dan in naslednji dan ne, laskava je za vse oblike obraza, dobro pa popestri tudi običajno pričesko.

Večni paž

Še vedno je aktualen paž, a letos nekoliko daljši in strožji. Sega do brade in je popolnoma raven, zato se najbolj priporoča ženskam z ravnimi lasmi. Še posebno bo navdušil tiste z zelo tankimi lasmi, saj jim ta frizura doda volumen. Tak paž najbolj pristaja ženskam z ovalnim ali štirioglatim obrazom, nosite pa ga lahko na mnoge načine – s frufrujem, prečko na sredini ali ob strani.

Prečko lahko nosite en dan na eni, drug dan na drugi strani. foto: Dreamstime

prejšnji članek
Kate Middleton je spet postala teta
Svet slavnih
Kate Middleton je spet postala teta
naslednji članek
Oče gospoda Greya umrl zaradi koronavirusa
Svet slavnih
Oče gospoda Greya umrl zaradi koronavirusa