GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tako dragocen je učinek pilinga na vaše telo

30. 1. 2024; 02.00
Avtor: Revija Liza Maja
piling

piling foto: dreamstime

Tako kot vaš obraz tudi vaše telo potrebuje piling, da ostane mehko, gladko in zdravo. Če je vaša nega telesa trenutno omejena zgolj na milo in mleko za telo, je čas, da to spremenite.

Kaj je piling za telo?

Pilingi za telo so fizična luščila, ki mehanično odstranjujejo odmrle kožne celice. Občutek luščenja običajno prihaja iz kombinacije sladkorja in/ali soli, ki ju vsebuje oljna osnova. Nekateri pilingi, predvsem tisti, ki jih naredimo sami, so lah-ko do kože zelo grobi in povrhnjico močno dražijo ali celo poškodujejo. Kvalitetnejši pilingi, ki jih lahko kupimo v dro-gerijah, pa vsebujejo zelo drobne delce, ki luščijo povrhnjico, a do kože vseeno ostanejo nežni.

Piling foto: Profimedia

Učinki pilinga

Spodbujanje učinkovite cirkulacije in »prometa« kožnih celic

Odstranjevanje odmrlih celic s površine kože

Glajenje in mehčanje hrapave, suhe kože

Odstranjevanje kožnih nečistoč

Osvobajanje vraščenih dlak

Prednosti pilinga

Naša koža se stalno obnavlja. Povrhnjica se stara, spodaj pa nastaja nova, mehka koža, ki jo uspešno razkrijemo prav s pilingom. Če stare povrhnjice ne odstranjujemo redno, se kopiči na površini kože. Temu dodajte še onesnažen in iz-sušen zrak, in dobite popolno okolje za hrapavo, izsušeno, srbečo in neprivlačno kožo.

foto: Revija Maja

Sol ali sladkor

Solni pilingi imajo ponavadi bolj krhke delce in so še po-sebej uporabni pri glajenju grobih predelov, kot so stopala in komolci. Sol ima tudi razstrupljevalne lastnosti: vsebuje minerale, ki so naravni čistilci, ki izločajo toksine in čistijo kožne pore. Ta učinek poživi kožo, spodbuja krvni in limfni pretok in obnovo zdravih kožnih celic.Zrnca sladkorja so bolj okrogla in manj abrazivna kot sol, zaradi česar so sladkorni pilingi nežnejši od solnih. Sladkor je naravni vir glikolne kisline (AHA), ki razgrajuje plasti odmrle kože in gladi površino kože. Prav tako pospeši rehidracijo, kožo ohranja mehko in navlaženo. Zaradi tega so sladkorni pilingi fantastična izbira za suho in dehidrirano kožo telesa.

Kaj pa kavni piling?

Če svoje telo očistite s kavo, kofein na kožo deluje kot poživilo, ki izboljša krvni pretok. Ravno zaradi pospeševanja cirkulacije se kavni pilingi uspešno uporabljajo proti celuli-tu. Pa to ni njihova edina prednost. Kavni pilingi učinkovito odstranjujejo odmrle celice, blažijo gube in videz sončnih peg. Antioksidanti, ki so v kavi, pa dajo vaši koži posebno svežino in sijaj.

piling

piling foto: dreamstime

prejšnji članek
Manj znani učinki avokadovega olja
Moda&Lepota
Manj znani učinki avokadovega olja
naslednji članek
Zdravi miks: Preprečite težave z jetri in glavobolom
Zdravje
Zdravi miks: Preprečite težave z jetri in glavobolom