Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

To so oblačila, ki vas pomladijo za deset let

18. 8. 2021; 02.00
Avtor: T.D.
Sarejši ženski, nakupi, zrela leta, starejša

sarejši ženski, nakupi, zrela leta, starejša foto: dreamstime

Ko enkrat dopolnite 50 let, vašega življenja ni konec. Ravno nasprotno: zdaj se šele začne. Čeprav ne morete več skriti vseh gub in koža ni več tako prožna, lahko prelisičite okolico še za nekaj let z izbiro pravih oblačil.

Dokaz so zvezdnice, ki imajo 50 let ali več in so še vedno videti, kot bi imele komaj 40. Skrivnost je tudi v izbiri oblačil, ki ne smejo biti preresna in ne preveč toga. Zvezdnice smo vajeni videti na rdeči preprogi, kjer so urejene do zadnje podrobnosti, naličene, z urejenimi lasmi in oblečene v najlepše ter najdražje oblikovalske stvaritve. A mnoge fotografije v revijah dokazujejo, da s svojim slogom tudi v prostem času, ko jih oko kamere ujame na ulici, kljubujejo letom. Vse po vrsti v prostem času najraje nosijo superge ali nizke čevlje ter hlače, med katerimi so najpriljubljenejše kavbojke, ki že same po sebi odvzamejo nekaj let. Prav tako mladostne boste videti v poletni obleki ali krilu s potiskom. In ne pozabite na jakno iz džinsa!

Prave kavbojke

Ko ženska pride v določena leta, mora narediti spremembo pri kavbojkah. Če so preveč oprijete, boste v njih smešne, pa tudi počutile se ne boste udobno, kar bo seveda opazno. Naj bo džins temnejši in nujno prave dolžine. Visok pas vas naredi bolj seksi, žepi ne smejo biti prenizki, nujno preverite tudi kroj pri zadnjici, da ni vrečast ali ploščat.

kavbojke foto: dreamstime

Kakovost na prvem mestu

Četudi kupujete le majico s kratkimi rokavi, vedite, da vse pač niso enake. Ne gre le za bombaž; nekateri modeli so zelo čvrsti in dobri, drugi na pol prosojni in izgubijo obliko po prvem pranju. Če gre za mešanico bombaža in spandeksa, je vsekakor bolje, saj bo majica elastična in bolj prilagodljiva. Podobno velja za ostale kose. Investirajte predvsem v bazične, ki jih boste nosile več let: kavbojke, blazer, salonarje, torbico, belo srajco, obleko do kolen.

Čarobno ovita

Prepasana obleka je odlična rešitev za vse priložnosti, vendar mora segati do kolen in biti iz dobrega materiala. Posebnost je, da jo zavežete s pasom, zato je spredaj rahlo drapirana; nagubanost tkanine povzroči lep kroj, ki ravno prav razkrije dekolte in prekriva trebuh. Prepričana sem, da vam bo zelo všeč, če le najdete pravo. In nujno jo pomerite v garderobi ter se usedite, da precenite, do kod sega, saj ne sme biti prekratka.

Poigrajte se z nakitom

Marsikdo občuduje ženske, tudi starejše, ki si upajo nositi opazne kose. Včasih je ravno popolnoma nepričakovana izbira tista, ki si jo najbolj zapomnimo. Vsekakor se morate v svoji garderobi dobro počutiti. Vsiljene stvari pač ne delujejo in to je dejstvo, zato izberite kose, ki vam nekaj pomenijo in imajo dobro energijo. Če ste vedno minimalistične, poskusite samo za igro nekaj večjega in drznega … To nosite najprej doma, ko vas ne vidijo, in ugotovite, kako se pravzaprav počutite. Modni premiki se namreč najprej zgodijo v glavi, šele nato sledi vse ostalo, tudi nakup norega prstana ali ogrlice, za katero bi rekle, da je ne bi nosile niti mrtve.

garderoba

garderoba foto: dreamstime

prejšnji članek
Test: Kako običajno sedite? Neverjetno, kaj to razkriva o vas!
Zdravje
Test: Kako običajno sedite? Neverjetno, kaj to razkriva o vas!
naslednji članek
S papriko do lepše kože in boljšega vida
Moda&Lepota
S papriko do lepše kože in boljšega vida