alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

nika dominik vstopna Njena.si

Nika razkrila razplet in zmagovalca šova Kmetija?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Do popolnega ličenja z navdušujočim kabuki čopičem
| Mateja Bevk Povirk / revija Lady

Do popolnega ličenja z navdušujočim kabuki čopičem

Kabuki čopič, Profimedia

V tradicionalnih japonskih gledališčih, tako imenovanih kabuki teatrih, je bilo močno ličenje vsakodnevno opravilo. Da so plasti posameznih ličil lažje nanašali, so uporabljali zelo gost in grmičast čopič, ki je bil tudi precej natančen. Po zaslugi kabuki gledališč je čopič dobil tudi svoje ime, s to razliko, da ga danes uporabljamo po vsem svetu, zaradi svoje vsestran- skosti pa je skorajda zapovedan v vsaki toaletni torbici.

Za kabuki čopič je značilna okrogla, kupolasta oblika in zelo velik  volumen ščetin, ki omogočajo enostaven in natančen nanos vseh vrst ličil. Pri kabuki  čopičih višje kakovosti so  ščetine večinoma naravne,  sicer pa sintetične (iz poliestrskih vlaken), medtem ko  je ročaj navadno kratek in  širok, da lepše sede v dlan. Kot velja za slikopleskarska  dela, velja tudi pri ličenju, da  čopič ni enak čopiču in da  ima vsak svoje poslanstvo.  Glavna lastnost kabukija  je ta, da se lahko navzame  veliko pudra (tekočega ali  kompaktnega) in da ga zelo enakomerno porazdeli po  koži. Z njim lahko brez težav nanašate več plasti ličil  ter vseeno dosežete zelo subtilen, naraven videz ali pa, če  tako želite, tudi učinek maske.  

Pravilni nanos

Poleg pudra lahko s kabuki čopičem nanašate še druga ličila. Bronzer, osvetljevalec in rdečilo za lica  so tisti izdelki, ki jih s kabuki čopičem res lahko lepo zabrišete, če se  seveda držite osnovnih napotkov  za pravilni nanos. 

- Pri prvi uporabi boste presenečeni, koliko izdelka bo ostalo na  čopiču. Zato sprva čopič le nežno povaljajte po izbranem ličilu,  samo s konico naredite krog ali  dva. 

- Če želite nanesti puder v prahu,  čopič nežno otresite, preden ga  položite na kožo. Zatem pa ga po  obrazu zapeljite v širokih krožnih  gibih. Najbolje je začeti pri nosu,  potovati prek lic do ušes, nato čez  čelo, brado in vrat. 

- Če puder po prvem krogu nanosa  ne bo dovolj prekriven, postopek  še enkrat ponovite. Ravno to plastenje je pri uporabi kabuki čopiča  najbolj impresivno, saj lahko zelo  enostavno ustvarite manj vpadljiv dnevni videz ali bolj dramatičnega,  intenzivnega za večerne izhode.  

Foto: Profimedia - Izberite kvalitetni čopič

Na kaj je treba paziti pri  nakupu

Da bo ličenje s kabuki čopičem res  v užitek, je pomembno, da si kupite  dober čopič. Stavite na kakovost in  ne izberite prvega, najcenejšega, ki  ga zagledate na prodajnih policah.  Poceni čopiči radi začnejo izgubljati ščetine, so grobi ali pa ličila  namesto enakomerno razporejajo  v grudice.  Čopič naj bo čvrst in gost, saj ga  ravno ta volumen naredi posebnega. Če je le mogoče, pred nakupom  čopič preizkusite – kljub čvrstosti  mora biti čim mehkejši in na koži  ponujati prijeten, nepikajoč občutek. 

Pa cena? Za kakovost lahko odštejete vse tja do 30 evrov na čopič,  kar pomeni, da ne gre za najcenejši  lepotni pripomoček. Ponudbo velja spremljati dlje časa, počakati  na kakšno akcijo in takrat zagrabiti priložnost. Vsekakor se nakup  kakovosti obrestuje, saj bo takšen  čopič lahko z vami veliko let.