Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

resni.ca, shod, protest-4.-12 Svet24.si

FOTO: Shod v Ljubljani, prerivanje med protestniki...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

sasa luka doncic Ekipa24.si

Saša DONČIĆ po vrnitvi iz Dallasa priznal, da ...

Strizite jih naravnost in pilite le v eno smer
| T.D.

Strizite jih naravnost in pilite le v eno smer

nohti, nega nohtov, Dreamstime

Ko govorimo o negi nohtov, profesionalna manikira ni edini odgovor. Naslednji nasveti se bodo zdeli malenkostni in preveč preprosti, a za vaše nohte lahko naredijo čudeže.

Nohti in njihova neposredna okolica so idealno zbirališče bakterij. Ni dovolj, da si roke samo umijete. Izpod nohtov morate očistiti tudi umazanijo, ki se tam nabere vsak dan. Če umazanija tam ostane, rok pa si ne posušite povsem, pod nohti ustvarite idealne vlažne razmere za razvoj bakterij. Temeljito umivanje in sušenje rok je torej nuja!

Skrbite za obnohtno kožico

Obnohtna kožica je zelo nežna in kočljiva za vzdrževanje. Hitro se strga, zatrga in posledično tudi vname. Redno in nežno jo strizite in negujte s posebno kremo. Tako kakor je prepovedano grizenje nohtov, je seveda prepovedano tudi grizenje obnohtne kožice. Prav gotovo si boste s tem naredili veliko škode. Kožica, ki jo odtrgamo, se zelo hitro vname in verjetno veste, da so taka vnetja, čeprav so zelo majhna, lahko zelo boleča in neprijetna.

Foto: dreamstime - Pred spanjem na konice prstov dobro vtrimo kremo za obnohtno kožico.

Uporabljajte posebno kremo

Nohti so, tako kot koža na rokah, pogosto nagnjeni k izsušitvi. Ko uporabljate kremo za roke, zato ne pozabite na nohte. Če imate zelo lomljive nohte, pa jim privoščite posebno olje za nohte, ki ga lahko kupite v vsaki malo boljši drogeriji.

Nikdar ne luščite laka za nohte

Kadar ste na nohte nanesli lak in prihaja čas, da ga odstranite, laka nikoli ne luščite! S tem poškodujete zgornjo plast nohta in noht postane zato bolj suh in lomljiv! Najbolje je, da lak za nohte nanesete v dveh plasteh, čez pa seveda nanesete še plast zaščitnega laka. S tem boste že v osnovi preprečili luščenje. Lahko pa v torbici nosite tudi nekaj posebnih robčkov za odstranjevanje laka, tako da v sili lak raje obrišite, kot odluščite z nohtov!

Foto: Profimedia - nohti

Izbirajte kakovostne lake za nohte

Posebej bodite pozorni, da lak ne vsebuje parabenov ali sulfatov, ki škodujejo nohtom in koži ob njih. Da ne omenjamo, kako je tak lak lahko škodljiv, če pogosto jeste z rokami!

Nohte pilite nežno

Agresivno piljenje bo povzročilo drobne poškodbe nohta, kar se bo pozneje pokazalo kot zatrgan ali zlomljen noht. S tem ko vedno pilite v eno smer, rob nohta naredite gladek, kar je posebej dobrodošlo, kadar nosite najlonke.

Pravočasno jih strizite

Če noht zraste preveč in postane predolg, se bo ukrivil in posledično tudi zlomil. Strizite jih v ravni liniji in robove zmehčajte s pilico.

Foto: profimedia, dreamstime - nohti