tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Jutranji lepotni obredi za videz kot iz škatlice

18. 11. 2022; 02.00
Avtor: T.D.
lasje, frizura

lasje, frizura foto: Dreamstime

Prava lepota resda prihaja iz notranjosti, vendar je pomemben tudi zunanji videz, ki terja redno skrb za kožo in lase.

Roko na srce, zjutraj nam običajno primanjkuje časa za nego, saj se nam mudi v službo, po opravkih, otroke moramo peljati v vrtec ali šolo, skratka, šteje vsaka minuta. Zato v kopalnici hitimo in se odrečemo marsikateremu potrebnemu lepotnemu postopku, kar pa se nam z leti utegne maščevati v obliki zamašenih por, gubic, povešene in suhe kože. Rešitev? Zjutraj si vzemite vsaj pol ure in opravite negovalno rutino, pisano na vašo kožo.

Nega telesa in las

Vstanite petnajst minut prej kot po navadi. Pretegnite roke, noge, vrat in ramena. Oprhajte se. Po potrebi nanesite na telo luščilo oziroma si pobrijte noge in podpazduhe. Brijte se proti koncu prhanja, da se dlake nekoliko zmehčajo. Lase si umijte s šamponom, primernim za svoje naglavno okrasje. Nujno uporabite balzam in ga pustite na laseh vsaj dve minuti. Ko stopite izpod prhe, na telo nanesite losjon. Prav tako ne pozabite na dezodorant, ki naj se dobro vpije, preden se oblečete.

umivanje obraza foto: Dreamstime

Obraz

Na dlan kanite približno deset kapljic limoninega soka in ga nanesite na obraz za približno deset sekund. Zmešajte dve žlici vode in dve žlici sladkorja ter se z mešanico podrgnite po obrazu. Sperite s hladno vodo.

Obrvi in ličenje

Preverite obrvi. Če katera od dlačic ne raste v liniji, jo odstranite s pinceto. Sledi ličenje. S korektorjem prekrijte nepravilnosti in podočnjake, nanesite obarvano vlažilno kremo z zaščitnim filtrom ali puder. Privihajte trepalnice in jih namažite z maskaro, na ustnice pa nanesite bleščilo.

Pričeska

Posušite si lase in jih oblikujte. Če niste imeli časa za umivanje las, jih spnite v čop ali mastne lase skrijte pod naglavni trak. Za piko na i nanesite še nekaj kapljic parfuma, in sicer na mesta, kjer čutite srčni utrip (vrat, zapestje). S parfumom ne pretiravajte, sicer bo vonj preveč intenziven in moteč.

prejšnji članek
Zmešanček s pomarančo in kurkumo za dober začetek dneva
Kulinarika
Zmešanček s pomarančo in kurkumo za dober začetek dneva
naslednji članek
Dunking Devils so se tako ganljivo poslovili od pokojnega Petra
Svet slavnih
Dunking Devils so se tako ganljivo poslovili od pokojnega Petra