Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kaj je v modi najbolj priljubljeno v Sloveniji?

19. 1. 2022; 04.00
Avtor: K.M.
GLAMI_Air Force

GLAMI Air Force foto: Promocijski material

Modni trendi, smernice in okusi se več ali manj razlikujejo tako po kontinentih kot tudi po državah. Kaj smo v letu 2021 najbolj oziroma največkrat iskali v Sloveniji? Katere modne znamke so pri nas najbolj priljubljene in kateri kosi se največkrat znajdejo v slovenskih omarah?

● 4 od 10 najbolj iskanih pojmov so znane mednarodne blagovne znamke, kot so nike, guess, desigual in karl lagerfeld

● Slovence zanimajo najnovejši trendi ulične mode in superg, saj so na seznamu najbolj iskanih pojmov za leto 2021 prav 3 specifični modeli superg, ki so bili top modna izbira v mnogih državah po svetu (dve različni izdaji air force in jordan).

● Udobne jakne, nogavice in torbe so 3 najbolj pogosto iskane kategorije, ki so neposredno povezane z modo oblačil za prosti čas in dom, ki je bila razširjena po vsem svetu kot stranski učinek pandemije in zaprtja.

● Zdi se, da so kupci na svoji poti iskanja mode izbrali GLAMI, da bi odkrili alternativne možnosti, ki jih ponuja njegova ponudba.

*Najbolj iskani pojmi za leto 2021, kot so to iskali obiskovalci GLAMI.

Maxi obleka foto: Promocijski material

Kateri izdelki so v večini omar modnih navdušenk? 

Sprememba psihologije in prizadevanje, da se vrnemo k starim navadam, se odraža tudi v modnih kosih, ki so bili najbolj priljubljeni v letu 2021. Najvišje mesto po tem, koliko potrošnikov jih je dodalo na seznam najljubših izdelkov, zasedajo ženske obleke (9 od 10 najbolj priljubljenih artiklov). Zanimivo je, da nobene od njih ne bi mogli označiti kot »casual«. Nasprotno, večino oblek bi bilo mogoče nositi na družabnih dogodkih, kot so poroke in krsti, kar je poudarilo preobrat potrošniških občutkov, ki so sledili opustitvi strogih omejevalnih ukrepov v začetku lanskega leta. Slovenke so se še posebej navduševale nad oblekami, ki so sledile mednarodnim modnim trendom, npr. maxi obleke, obleke s cvetličnimi vzorci in obleke z osnovno črno-belo kombinacijo. V najbolj priljubljenih izdelkih vidimo le en drugačen kos oblačila in to je jakna.

Ta velik premik v bolj modne izdelke lahko opazimo z analizo najbolj priljubljenih izdelkov za leto 2020 (prvo leto pandemije), kjer na prvih mestih najdemo osnovne modne izdelke, kot so zimski gležnjarji, seznam pa dopolnjujejo osnovne udobne jakne in le 3 mesta od prvih 10 zasedajo obleke.

*Najbolj priljubljeni izdelki leta 2021 po seznamih želja, ki so jih ustvarili slovenski obiskovalci GLAMI.si

prejšnji članek
Tina Maze pokazala novo spalnico
Svet slavnih
Tina Maze pokazala novo spalnico
naslednji članek
Na ljubljanskih ulicah ujeli novega Sanjskega moškega!
Resničnostni šovi
Na ljubljanskih ulicah ujeli novega Sanjskega moškega!