Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

6 velikih lepotnih trendov za leto 2022

1. 2. 2022; 03.00
Avtor: TKJ/BZ
gubice lepota_ThinkstockPhotos-492966769

Za lepše lase in nohte uživajte kolagen v prahu. foto: Thinkstock Photos

Kateri so tisti trendi, ki bodo zaznamovali vašo lepotno rutino v letošnjem letu.

Pripomočki za masažo obraza

Domači tretmaji za nego kože so priljubljeni že nekaj let in so trend, za katerega strokovnjaki predvidevajo, da se bo le še povečeval. Čedalje več nas eksperimentira z domačimi ročnimi napravami, kot so masažna palica za obraz in obrazni valjčki. Strokovnjaki ugotavljajo, da so ljudje postali pametnejši glede prednosti masaže obraza, zato se nenehno obračajo k tem lepotnim orodjem, da bi nadgradili nego kože. Masaža obraza poveča prekrvitev v koži in pomaga zagotoviti izklesan videz na naraven način, zato ni nič čudnega, da se je povpraševanje po različnih pripomočkih za masažo obraza povečalo. Za leto 2022 pričakujte, da bodo ti dobili še več funkcij, denimo funkcijo vibriranja (za gladko kožo) in celo LED-svetlobo (za pomoč pri spodbujanju kolagena).

Nežnejši kemični pilingi

Kemični pilingi bodo ostali stalnica pri negi kože. Lepotni hit bodo postala nežnejša luščila, ki so usmerjena samo v dermis kože in pustijo povrhnjico pri miru, tako da zaščitna plast ostane nedotaknjena. Za nežnejše različice za domačo uporabo poiščite izdelke, ki vključujejo tudi hidratantne in hranljive sestavine za uravnoteženje pilinga, kot so glicerin, ceramidi in hialuronska kislina.

Obnova poškodovane kožne bariere

Leto 2022 bo namenjeno rehabilitaciji kože. Ker smo vsi izkusili učinke nošenja maske in posledice na kožni barieri, se povečuje zanimanje za nego. To je lahko tako preprosto kot vlaženje z uporabo ključnih sestavin, kot so ceramidi, ki podpirajo kožno bariero, in z uporabo izdelkov, ki zagotavljajo zaščitni ščit za ohranjanje vlage in zmanjšanje draženja.

Lepotni izdelki, ki ne bodo vsebovali vode

Ljubitelji lepote vse bolj dajejo prednost izdelkom, ki so bolj zeleno ozaveščeni. Okolju prijazno kozmetično gibanje bo cvetelo tudi v prihodnjem letu – od tod razcvet lepote »brez vode«. Strokovnjaki pravijo, da lahko z odstranitvijo glavne sestavine v večini izdelkov za nego kože, torej vode, kupec dobi koncentrirane izdelke, ki jih nato doma zmeša z vodo. To ne škodi okolju, saj zmanjšuje tudi težo pošiljanja in vam omogoča, da dobite več od svojih izdelkov. Povečala se bo priljubljenosti trdih šamponov, obraznih mask, čistilcev za obraz in zobnih past.

Pristop »manj je več«

V skladu z zgornjo točko se bo trend v negi usmeril v pristop »manj je več«. Izvor je vsekakor v pretirani in nepravilni uporabi močnih pilingov, kislin, ki lahko porušijo kožno bariero. Lepotna rutina bo zminimalizirana, vendar izpopolnjena. To pomeni tudi nastop nežnejših sestavin, kot je bakuchiol, ki je blažja alternativa retinolu, še posebno če je vaša koža občutljivejša.

prejšnji članek
Pravilna uporaba oksimetra in kdaj potrebujete pomoč
Zdravje
Pravilna uporaba oksimetra in kdaj potrebujete pomoč
naslednji članek
Peteršilj nekoč uporabljali pri zdravljenju vnetij in prehladov
Zdravje
Peteršilj nekoč uporabljali pri zdravljenju vnetij in prehladov