Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Prednosti oljenja las in lasišča

2. 4. 2022; 01.00
Avtor: Liza Maja
lasje

Sušenje las s sušilnikom zelo škoduje, zato si jih posuši naravno, kadar je le mogoče. foto: Dreamstime

Uporaba olja za lase, ki ga vmasirate v lasišče, poveča vlažnost vaših las, jim obnovi lesk ter povrne vitamine in minerale, ki smo jih s prepogostim umivanjem morda sprali iz njih. In kar takoj ovržemo prvi pomislek, ki ga imate - ne masti las.

Ohranja zdravje samega lasišča: ko olje vmasirate v lasišče, to učinkuje podobno kot piling, kožo prekrvi in s tem zmanjšuje izpadanje las.   
  
Krepi lase: olje poveča elastičnost las, kar pomeni, da so manj nagnjeni k lomljenju.
  
Neguje in vlaži lase in lasišče: olja, ki so bogata z maščobnimi kislinami in vitaminom E, dejansko ustvarijo oviro, ki preprečuje, da bi lasje izgubljali dragoceno vlago. Hidrirano po oljenju ostane tudi lasišče ter je tako zaščiteno pred izsušitvijo in luščenjem.
  
Pospešuje rast las: če poleg samega oljenja lasišče še redno masirate, boste s tem izboljšali prekrvljenost lasišča in posledično tudi pospešili rast las.
  
Ščiti pred škodljivimi vplivi sonca: rastlinski fenoli, ki so v botaničnih oljih, imajo naravno sposobnost, da preprečijo in celo odpravijo škodljive učinke UV sevanja na kožo in lase. Pravzaprav nekatera rastlinska olja nudijo 30 odstotkov večjo zaščito kot vaša gola koža ali lasje.
  
Preprečuje prezgodnji nastanek sivih las: prezgodnje sivenje las je še ena pogosta težava, s katero se danes sooča večina ljudi. Vzrok je predvsem pomanjkanje prehrane lasišča ali pomanjkanje bistvenih vitaminov. Redno oljenje zagotavlja, da vaše lasišče prejme ustrezno prehrano skupaj s pomembnimi vitamini in hranili. Tako je lahko redno oljenje in masiranje lasišča idealna preventiva za preprečevanje prezgodnjega sivenja las.
  
Lase boste lažje razčesali, zaščiteni pa bodo tudi pred termično obdelavo s sušilnikom ali kodralnikom za lase.

prejšnji članek
Obraz pokaže, kaj potrebuje telo
Zdravje
Obraz pokaže, kaj potrebuje telo
naslednji članek
Melani Mekicar o svoji mami Alenki
Odnosi
Melani Mekicar o svoji mami Alenki
#obraziavenija
obraziavenija