Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Korejski tretma za svežo in sijočo kožo

2. 3. 2023; 02.00
Avtor: Zoran Franc
Laura Sardinšek (71 of 167)

ProFacial Deluxe je multifunkcionalna naprava, s katero dosežemo globinsko čiščenje in vlaženje kože, simulacijo kolagenskih in elastinskih vlaken, lifting efekt in pomlajevanje foto: Luka Švigelj

Ste že slišali za zelo priljubljen korejski tretma, ki koži povrne svež in zdrav videz? Za kaj natanko gre in kako deluje?

Kaj je ProFacial Deluxe in kako deluje?

ProFacial je čisto posebna, nadvse inovativna naprava, ki poskrbi za osvežitev in neinvazivno pomlajevanje tudi v globljih plasteh kože. Združuje globinsko čiščenje kože s kislinskim pilingom, intenzivno vlaženje, ionski lifting, radiofrekvenco in ultrazvok, torej preverjene tehnologije, ki vsaka po svoje zagotavljajo pomladitev, osvežitev in učvrstitev kože. V nasprotju z drugimi pomlajevalnimi postopki, katerih neželeni učinki so lahko zabuhlost, rdečina, otekanje ali celo lupljenje kože, je ProFacial Deluxe povsem neagresiven tretma, ki zagotavlja hiter pomlajevalni učinek, in takoj po njem boste lahko odšli na gala dogodek, na katerem bi radi zablesteli. Koža bo po tretmaju vidno napeta, čista, sijoča in osvežena.

Kako tretma poteka?

Postopek se začne z neagresivno hidromikrodermoabrazijo, pri kateri se na kožo s posebno ročko nanašajo visoko koncentrirani serumi, ki se prilagajajo glede na potrebe in zahteve posameznika. Nega poteka v treh fazah – prva je piling, druga čiščenje, tretja pa vlaženje kože. To pomeni, da se lahko hkrati izvajajo mehanski in kemični piling, površinsko in globinsko čiščenje, vlaženje in antioksidacijska zaščita ter stimulacija tkiva. Z uporabo ročke in dermatološko testiranih serumov ter hkrati vakuumske drenaže odstranimo staro, luščečo se povrhnjico, sebum, ogrce ter druge nečistoče popolnoma neboleče in brez manualnega stiskanja. Ne uporabljamo abrazivnih materialov, ki lahko kožo poškodujejo, temveč luščenje odmrlih kožnih celic, globinsko čiščenje in vlaženje povrhnjice opravijo aktivne učinkovine v koncentriranih serumih. Nega kože za stranko ni samo varna, temveč tudi prijetna, saj se vakuumska tehnika na koži obraza občuti kot nekoliko intenzivnejša masaža. Koža postane gladka, sijoča in mladostna, občutek med nego pa je sproščujoč in osvežujoč.

Postopek zajema več različnih faz, primeren pa je za vse starosti. foto: Luka Švigelj

Kaj je druga faza pomlajevanja?

Globinskemu čiščenju in vlaženju sledi radiofrekvenčno pomlajevanje za zatezanje kože. Toplota radiofrekvenčne energije povzroči krčenje kolagenskih vlaken in spodbudi fibroblaste k tvorbi novega kolagena – ne pozabimo, da je pomanjkanje kolagena temeljni vzrok videza povešene kože. Rezultat je naravno osvežen videz, koži povrnemo napetost in gladkost, gubice so manj izražene.

In tretja faza?

Po radiofrekvenčnem pomlajevanju se na obraz nanese maska z visokokoncentrirano hialuronsko kislino in prek te izvedemo ultrazvočno terapijo, s katero izboljšamo pronicanje učinkovin v globlje plasti povrhnjice. Z ultrazvočno terapijo se pospeši lokalna mikrocirkulacija krvi in limfe ter hkrati proces regeneracije, ki aktivira celice vezivnega tkiva in spodbudi tvorbo novih kolagenskih in elastinskih vlaken.

Nega se zaključi z ionskim liftingom, to je lifting z mikrotokovi. Uporablja se za izboljšanje tonusa in učvrstitev kože obraza, občuti pa se kot nežna električna stimulacija.

Zagotovite si osvežitev in neinvazivno pomlajevanje tudi v globljih plasteh kože. foto: Luka Švigelj

Za koga je terapija primerna in koliko terapij je priporočljivo opraviti?

Terapija ProFacial Deluxe je primerna za vse tipe kože in vse starosti, tako za najstnike kot tiste v zrelih letih. Priporoča se mladim z nečisto kožo, ob pojavu začetnih starostnih sprememb, drobnih gubic oziroma hiperpigmentacije, pri težavah z zamašenimi porami in neenakomernim tenom. Rezultati so delno vidni že po prvi terapiji, sicer pa je terapijo priporočljivo izvajati najprej na dva tedna in pozneje enkrat na mesec.

ProFacial Deluxe je torej rešitev, ki ponuja vse v enem, saj združuje kislinski piling, ionski lifting, multipolarno radiofrekvenco in ultrazvok. Ob enem samem obisku poskrbi za celostno nego kože.

prejšnji članek
Peter Prevc hudo padel in 10. obletnico preživel z ženo
Svet slavnih
Peter Prevc hudo padel in 10. obletnico preživel z ženo
naslednji članek
Trzanje med spanjem: Kdaj je vzrok bolezen?
Zdravje
Trzanje med spanjem: Kdaj je vzrok bolezen?