bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

voznik, lukovica, nesreča Svet24.si

FOTO: Pred trojanskim predorom prvič trčil, do ...

jansa kucan slapar zupan jadrnica sinji galeb 1993 bobo 4 Reporter.si

Našli smo fotografije, ki dokazujejo, da je ...

ivan kenda-pl Necenzurirano

Dopoldne je šef občinske uprave, popoldne dela ...

Emily ladbible Odkrito.si

Grozljiva najdba v hiši: "Upam, da trdno spite."

tina maze cepljenje Ekipa24.si

KAAAAJ?! Znani politik ŽALIL Tino Maze zato, ker ...

V službi, a doma
| ALENKA OBERSNEL GRGIČ

V službi, a doma

Kako si urediti delovni kotiček doma?

Praktičen in neopazen delovni kotiček

Vedno več ljudi potrebuje doma kotiček za delo z računalnikom ali vsaj mizo, na kateri lahko kdaj pa kdaj dela s prenosnim računalnikom. Prostor je ponavadi treba najti v spalnici ali dnevni sobi, seveda pa si nihče ne želi, da bi ga pisalna miza v spalnici ali dnevni sobi neprestano spominjala na delo - tudi takrat, ko počiva ali kadar se druži s prijatelji. Zato je treba svoj delovni kotiček vključiti v prostor tako, da bo, kadar ne bomo delali, praktično neopazen.

Če si uredimo delovni prostor na lepi mizici, zanimivem sekreterju ali zložljivi delovni mizi, se bo, ko bomo spravili prenosni računalnik, naš delovni prostor neopazno vključil v prostor kot zanimiv kos sobne opreme. Delovni prostor z vsem, kar pri delu potrebujemo, si lahko uredimo v lepi kredenci ali obešeni omarici ali pa ga skrijemo za drsnimi vrati garderobne omare ali za lahek regal. 

Če delamo z računalnikom le nekaj ur na teden, lahko pri delu sedimo kar na stolu, ki ga sicer uporabljamo pri jedilni mizi ali za odlaganje oblačil. Če pa sedimo pred računalnikom tudi po več ur na dan, potrebujemo za sedenje pravi vrtljivi delovni stol, ki bo omogočal pravilno držo in ki bo podpiral hrbtenico tam, kjer je potrebno.