princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton
Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan Markle

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice
Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 milijonov evrov

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Ali kostanj res redi?

10. 10. 2022; 09.22
Avtor: Vesna M.
pečen kostanj

Pečen kostanj, lupina prerezana po širini trebuščka. foto: Pixabay

Ja, kostanj vsekakor redi. Če morate torej paziti, kaj se znajde na vašem krožniku, potem bodite pri zobanju kostanja kar lepo zmerni. Lahko pa posežete tudi po triku, ki bo zmanjšal glikemični indeks kostanja. Hmmm, sliši se zanimivo, kajne?

Ste si v teh dneh večkrat privoščili pečen kostanj in sladek mošt ali domač jabolčni sok? Potem ste nemara opazili, da ste pridelali kakšen dodaten kilogram ali dva. In da boste vedeli, slednje ni prav nič čudno, saj ste zaužili pravo kalorijsko bombo.

Za primerjavo, 100 g pečenega kostanja vsebuje 245 kalorij. Če se kostanju vseeno ne morete upreti, bo vsekakor bolje, če si pripravite kuhane plodove. Kuhan kostanj namreč vsebuje okoli 170 kalorij, kar je precej manj od pečenega.

Vam pa lahko zaupamo že nekoliko pozabljen trik, s katerim lahko glikemični indeks kostanja skoraj razpolovite! Vse kar morate storiti je, da si poleg slastnih plodov privoščite še mlečni napitek - včasih so denimo poleg kostanja pili mleko, posežete pa lahko tudi po jogurtu.

Tako boste zmanjšali vpliv sladkorja na telo in se - če gre verjeti prehranskim strokovnjakom, ne boste zredili. No, da kostanj in jabolčni sok pošteno redita, sem že preverila, saj sem po petdnevnem večernem zobanju pridelala tri kilograme. Uh, boleče! Naslednjič si za večerjo privoščim kozarec navadnega jogurta. Brez kostanja.

Koliko kalorij ima kostaj?

Koliko kalorij ima kostaj? foto: Pixabay

prejšnji članek
Patricia Pangeršič razkrila spol otroka
Obsedena!
Patricia Pangeršič razkrila spol otroka
naslednji članek
Tara Zupančič obožuje usnjeno jakno
Obsedena!
Tara Zupančič obožuje usnjeno jakno
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska