Shannen Doherty Dobra karma

Slavna igralka v solzah: rak se je vrnil

irma usto Svet24.si

V trčenju v betonski zid umrli "najlepši sestri ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

Ladja MV Alta Svet24.si

VIDEO in FOTO: Nevihta na irsko obalo naplavila ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Aljaž Škorajenc Njena.si

Slovenski plesalec pretresen zaradi smrti ...

Helena Blagne_Led in sol_foto_NEO VISUALS (3) Njena.si

Helena Blagne razgaljena pozirala v kadi

Te besede vas uničujejo, rešite se jih!
| T.P.

Te besede vas uničujejo, rešite se jih!

Ni vseeno, kakšne besede pošiljate v vesolje., Profimedia

Kadar ste v družbi, poslušajte ljudi, kaj govorijo in kako to povedo. Lahko tisto, kar govorijo, povežete z njihovimi življenjskimi izkušnjami?

Veliko ljudi živi življenje po načelu: »moral-a bi«. Ena od začetnic gibanj za samopomoč in ena najbolj prodajanih avtoric duhovne literature Louise L. Hay pravi: »Kadar zaslišim nekoga reči, da bi nekaj moral, takoj zaslišim alarmne zvonove. Obenem se ti ljudje čudijo, zakaj je njihovo življenje tako težko oziroma zakaj se nikakor ne more izvleči iz določene situacije. Na vsak način želijo nadzorovati stvari, ki jih v resnici ne morejo kontrolirati. Zaradi tega krivijo sebe ali druge, pri tem pa se sprašujejo, kako je to mogoče, da ne živijo svobodno.«


Mimogrede, na kaj vas spominja beseda mora(ti)? Na moro - nočno moro, kajne? In prav moreče stvari so tiste, ki jih ta beseda vedno znova priteguje.

Moram, moram, moram!

Louise svetuje, naj iz svojega besednjaka oziroma razmišljanja povsem odstranimo besedo 'moram'. Ko bomo to storili, se bomo osvobodili velikega dela obremenitev, ki smo si jih sami naložili. Ogromen pritisk nase ustvarjamo, kadar si govorimo: »Moram iti na delo. Moram to … moram ono … moram …« Dajmo namesto tega raje reči: 'izbiram'. »Izbiram odhod na delo, ker mi to sedaj omogoča, da plačam stanarino.« Beseda 'izbiram' odpira nove različne možnosti v našem življenju, kajti vse, kar počnemo, je v resnici naša izbira, celo takrat, ko se nam zdi, da ni tako.

Moja denarnica je polna, toda …

Ljudje pogosto uporabljajo tudi besedo 'toda'. Nekaj povemo, dodamo 'toda' in že dobimo dve nasprotujoči si zadevi. Na ta način sebi dajemo konfliktna sporočila. Poslušajte se, ko boste naslednjič uporabili besedo 'toda', pa boste videli, da na ta način z ritjo podrete vse, kar ste pred besedico 'toda' zgradili.

Ne pozabi!

Prav tako ne potrebujemo sugestije 'Ne pozabi'! Navajeni smo, da si ves čas govorimo: »Ne pozabi tega in tega …« In kaj se zgodi? Čeprav se resnično želimo spomniti, največkrat pozabimo. Vesolje namreč prepozna besedico pozabi in poskrbi, da se to tudi zgodi. Zato raje uporabljajte sugestijo 'spomni se' namesto 'ne pozabi'.