Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pogled v ogledalo lahko sproži magijo!

12. 7. 2016; 05.33
Avtor: T. P.
ogledalo ženska
Verjetno ste že opazili, da je vaša podoba v ogledalu trgovine z oblačili drugačna kot v domačem zrcalu, vprašanje pa je, ali poznate magične lastnosti ogledal.

Marsikdo verjame, da ogledala niso samo navadni, neškodljivi predmeti, temveč da v zvezi z njimi obstaja nekaj edinstvenega in nenavadnega.

Če pa se v ogledalo gledate nasmejani in z ljubeznijo ter si obenem govorite, da ste zdravi, lepi, ljubljeni, bogati, se vam seveda lahko tudi ta pozitivni odsev prav tako obrestuje.

Ogledala so že od nekdaj uporabljali za magijo in v njih iskali vpogled v preteklost, sedanjost in prihodnost, posebno mesto v kolektivni zavesti človeštva pa zavzemajo tudi miti o sreči in nesreči, ki naj bi jo prinašala. Znano je tudi, da se številni vrači in ljudje s posebnimi senzornimi sposobnostmi le redko gledajo v ogledalu. Morda je imel baron dr. Karl Ludwig Friedrich von Reichenbach prav, ko je trdil, da odsev v ogledalu prihaja iz oči in da lahko prinese nesrečo tistemu, ki ga pošilja. Še danes mnogi trdijo, da ogledalo ne odseva samo vidne realnosti, temveč tudi nevidno energijo.

»Če se bojite videti duhove v živo, jih poskusite ujeti v ogledalu.« Nicolas Camille Flammarion, francoski astronom

Je to praznoverje?

So bili naši predniki praznoverni, ko so nosili amulete z majhnimi zrcalci, ki naj bi jih zaščitili pred uroki in uročljivimi očmi? Podobna verovanja poznamo v svetu še danes. V nekaterih španskih vaseh otrokom še vedno polagajo na ramena ogledala, saj verjamejo, da se bodo na ta način odbili zavistni in zlobni pogledi ter se vrnili k njihovim lastnikom.

Hladni in topli žarki

Kakšne energije oddaja ogledalo, je odvisno tudi od materiala, ki ga obdaja. Pravijo, da kovine s toplimi odtenki (bron, baker, zlato) vskrajo predvsem lunine (hladne, moreče, jin) energije in lepo vračajo sončne (tople, stimulativne, jang) energije.

S pomočjo ogledal je mogoče delati tudi uroke.

Ta hipoteza se popolnoma ujema s sodobnim naukom: psihologi in fiziologi dobro vedo, kako blagodejno učinkujejo na človeka tople barve in kako depresivno delujejo tiste bolj hladne. Morda so prav fine energije, ki spremljajo hladno svetlobo mesečine na Zemlji, odgovor na vprašanje, zakaj je v času polne lune več psihičnih zlomov, samomorov in kriminala. 

prejšnji članek
Pravilno pranje in sušenje modrčkov
Zdravje
Pravilno pranje in sušenje modrčkov
naslednji članek
8 frizur, za katere potrebujete le nekaj minut
Moda&Lepota
8 frizur, za katere potrebujete le nekaj minut